Oznanila Marijino vnebovzetje (2017)

16. Avgust 2017

Oznanila

[Facebook] [Twitter] [Email]

brezjeVEROUK: Vse informacije glede verouka dobite v tem dokumentu (zadnja dopolnjena verzija 16.8.2018).

OBISK ROMARJEV IZ ITALIJE: V četrtek 17. avgusta se nam bodo pri večerni maši ob 19. uri v Štepanji vasi pridružili romarji iz Italije, ki romajo po poteh blaženega Marka iz Aviana. Blaženi Marko iz Aviana, ki je živel v 17. stoletju je bil kapucin, bil je slaven pridigar in je pridigal po različnih evropskih mestih, med drugim tudi v Ljubljani. Po njegovi zaslugi, ker je skupaj zbral različne evropske vladarje, je bil 12. septembra 1683 pred Turki rešen Dunaj. Kasneje pa je spremljal vojsko, ki je osvobodila Beograd in Budimpešto. Leta 2003 je bil razglašen za blaženega. Lepo vabljeni k tej maši.

PRAZNIK MARIJNEGA VNEBOVZETJA bo ta torek, 15. avgusta. V naši župniji bodo maše kot ob nedeljah. Ta dan se bomo s posebno molitvijo ponovno posvetili blaženi devici Mariji. Na ta praznik ste vabljeni, da poromate v Marijina romarska svetišča.

UMESTITEV NOVEGA ŽUPNIKA: Umestitev novega župnika br. Mateja Štravsa bo v nedeljo 20. avgusta pri maši ob 8. uri v Štepanji vasi. Mašo bo ob tej priložnosti daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Lepo vabljeni!

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE IN ROMANJE NA BREZJE: Letošnji molitveni dan za duhovne poklice bo v soboto 9. septembra dopoldne na Brezjah. Ta dan bo na Brezjah za našo nadškofijo tudi praznovanje stoletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi. Ob tej priložnosti bomo iz naše župnije za Brezje organizirali avtobusni prevoz. Odhod avtobusa bo ob 7.45 iz Štepanje vasi in ob 7.55 iz Bizovika. Cena prevoza je 9 €. Lahko se prijavite v župnijski pisarni.

91/XXXVI – 961, 13. 8. 2017: MARIJINO VNEBOVZETJE

Ob prelomnih dogodkih v življenju imam navado, da poromam k Mariji na Brezje in se priporočim za naprej. Tako sem tudi letos potem, ko so mi predstojniki zaupali novo službo med vami v soboto 15. julija popoldne poromal na Brezje. In ko sem molil v kapeli Marije pomagaj in gledal, kako Marija v svojem naročju ljubeče drži in objema svojega sina Jezusa, sem v molitvi prejel naslednji navdih: »Tudi ti se trudi z veseljem sprejemati prav vse ljudi, h katerim si poslan.« Ta navdih sem si izbral za »geslo« v moji službi med vami. Z Božjo pomočjo se želim truditi, da bi vas vse sprejemal in se vas veselil. Vem da mi to ne bo vedno uspelo, pa vendar mi je v veliko veselje, da nam je dano, da lahko skupaj potujemo proti Bogu in Ga imamo radi. Na nas pa je, da pustimo, da bo Bog potoval z nami. Hvaležen sem za vse vas, ki bivate v naši župniji. Kako ne bi bil hvaležen, ko pa sem med vami na lastne oči že tolikokrat videl tako veliko dobrote in ljubezni. Iz srca sem hvaležen br. Stanetu in br. Jarotu za vse, kar sta storila za našo župnijo, in vsem sobratom, s katerimi bivamo skupaj v samostanu.

Pred nami je zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja, ko se kristjani veselimo, da je Bog k sebi v svojo slavo vzel blaženo Devico Marijo. V veliko radost mi je, ker sem v svoji veri že večkrat izkusil, da nas Marija resnično in ljubeče spremlja iz nebes na naši poti življenja. Tebi izročamo sebe, tebi izročamo našo župnijo, da bi v molitvi in pokori spreminjali svoja srca. Sprejmi nas v svoje varstvo in svojemu sinu Jezusu, našemu Odrešeniku, ki živi in kraljuje vekomaj.

Br. Matej Štravs, župnik

Foto: Aleš Čerin

Komentirajte