Oznanila ob novi maši br. Mira Pavška in zlati maši br. Klemna Verdeva

29. Junij 2018

Oznanila

[Facebook] [Twitter] [Email]

odmik-4

IZ ŽIVLJENJA NAŠE ŽUPNIJE IN CERKVE NA SLOVENSKEM

DAROVI ZA NOVOMAŠNIKA BR. MIROTA: Kdor želi, lahko odda svoj dar za novomašnika br. Mirota. V Štepanji vasi lahko svoj dar oddaste v nabiralnik z napisom »dar za novomašnika br. Mirota« ali pa dar prinesete v župnijsko pisarno. V Bizoviku pa lahko svoj dar oddaste Martini Habič, Pepci Dimnik ali Ivi Žnidaršič.

PRIPRAVA NA OBNOVO CERKVE V BIZOVIKU: Res lepo se zahvaljujem vsem, ki ste v zadnjem obdobju pomagali pri delih, ki so potekala v okolici Bizoviške cerkve. Bog vam povrni! Urejanje okolice Bizoviške cerkve bo potekalo še v prihodnjih dneh. Z obnovo fasade pa bomo začeli v drugi polovici avgusta.

Če bi kdo želel svoj dar za obnovo cerkve nakazati na transakcijski račun župnije, tukaj navajam transakcijski račun: TRR: SI56 0430 2000 3309 527 (NOVA KBM). Pri nakazilu navedite namen nakazila: Za obnovo Bizoviške cerkve. Bog vam povrni.

NAPOVEDNI KOLEDAR

LETNI ORATORIJ z naslovom «ENO JE POTREBNO«, bo v ŠTEPANJI VASI, od 25. do 29. 6. 2018. Osrednji lik bo Friderik Baraga. Oratorij bo potekal vsak dan od 9.00 do 16.00, en dan bomo šli tudi na izlet. Za otroke bomo skrbeli voditelji in animatorji. S svojim navdušenjem jim želimo polepšati počitniške dneve. Prijave zbiramo do 3. junija.

CELODNEVNO ČEŠČENJE v Bizoviku bo v sredo, 11. julija. Sveta maša bo ob 8.00, nato češčenje Najsvetejšega do 11.00. Popoldne bo češčenje od 16.00 dalje. Litanije Srca Jezusovega in evharistični blagoslov bo ob 18.30, sklepna maša pa ob 19.00.

KRIŠTOFOVA NEDELJA bo v naši župniji že 22. julija 2018, pod geslom: »Z veseljem darujem – življenja rešujem.« Zahvaljevali se bomo za Božje varstvo na naših »nevarnih« cestnih poteh. Radi sodelujmo v misijonski akciji MIVA z zbiranjem sredstev za avtomobile in druga prevozna sredstva, ki jih naši misijonarji in misijonarke nujno potrebujejo za misijonsko delo. Že vnaprej Bog povrni. Po vsaki maši bomo blagoslavljali avtomobile.

ŽEGNANJSKA NEDELJA v Bizoviku, nedelja, 6. avgust 2017. Slovesna maša bo ob 9.30. Pevska vaja za vse pevce bo v petek, 3. avgusta ob 20.00 (v Bizoviku). Maše v Štepanji vasi ob 9.15 so kot ob drugih nedeljah.

MAŠE V POČITNICAH MED TEDNOM od 1. julija do 31. avgusta – samo zvečer ob 19.00 v Štepanji vasi, v Bizoviku maše med tednom ne bo.

URADNE URE V POČITNICAH v ponedeljek, torek, četrtek in petek takoj po večerni maši.

SKAVTSKI POLETNI TABORI 2018: BOKSS – Bratovščina odraslih skavtov: 31. avgust – 2. september v Kančevcih (tabor vseh slovenskih odraslih skavtov). Popotniki zadnji teden julija na Notranjskem, četa v začetku avgusta v Logarski dolini, volčiči od 16. do 22. julija v Novi Štifti.

ROMANJE Z BRATI KAPUCINI V ASSISI ZA MLADE, 6. – 12. avgust 2018, prijave zbira br. Jakob Kunščič. Mladi, lepo vabljeni.

ROMANJE Z BRATI KAPUCINI V SAN GIOVANNI ROTONDO K SV. PATRU PIJU, 18. –22. avgust 2018. Vzemite informativni letak. Prave na https://goo.gl/vNNsTW , ali na stane.bester@rkc.si. Lepo vabljeni.

ZLATA MAŠA BR. KLEMENA VERDEVA

ŽEGNANJSKA NEDELJA in ZLATA MAŠA BR. KLEMENA VERDEVA bo v nedeljo, 29. julija ob 9.15, v Štepanji vasi. Tudi ta dan ne bo maše ob 10.30 v Štepanji vasi, maša v Bizoviku bo že ob 8.00!!!. Lepo vabljeni. Pevska vaja za vse pevce bo v petek, 29. julija ob 20.00 v župnijskem domu.

NEKAJ MISLI BR. KLEMNA OB ZLATI MAŠI: Ko sem se kot otrok nekega dne zunaj igral, sem prišel ves zadihan k mami in vprašal: »Mami, kateri poklic je najboljši?« Ne da bi pomislila, je rekla: »To pa je duhovnik.« Stekel sem ven, tekal okoli hiše in kričal: »Duhovnik bom, duhovnik bom.«
Ko sem odraščal, sem začel razmišljati, kaj pa, če res ni Boga. Misel se mi je zdela grozna; želel sem, da bi Bog res bil, ker bo tudi življenje večno. Ko pa sem v šoli izvedel, da je vsa snov sestavljena iz molekul in atomov, da so vsi delci med seboj enaki, ki jih je več kot število s petdesetimi ničlami, mi je to dalo trden dokaz za obstoj Boga. Če bi nekdo prišel na neznan planet in bi tam našel deset enakih kroglic, bi sklepal, da je tam bilo neko razumno bitje.
Veselim se zlate maše, ki jo bom daroval 22. julija 2018 v škofijski cerkvi Sveti Danijel v Celju, ob 10. uri. Hvala mojim dragim staršem, prijateljem in vsem, ki molite zame.

NOVA MAŠA BR. MIROTA PAVŠKA

Ker je pred nami nova maša br. Mirota Pavška, ki se jo zelo veselimo, na tem mestu navajam njegovo novomašno geslo: »Nihče nima večje ljubezni, kako je ta, da dá življenje za svoje prijatelje.« (Jn 15,13).

Br. Miro je v zadnji Družini v zvezi z svojim geslom napisal naslednje misli: »Na duhovnih vajah v tišini sem ob tem navedku doživel, kako me Jezus neizmerno ljubi, da sem ljubljen, da sem Božji otrok. Drugi razlog, zakaj sem si izbral to geslo je, da se tudi sam želim darovati za druge in tako vsak dan umirati samemu sebi. Že kot otrok sem nosil v sebi željo, da bi pomagal ljudem. Jezus pa me je povabil v duhovniški poklic in me je vztrajno klical, naj hodim za Njim, a jaz sem se mu vztrajno upiral, kajti pred seboj sem videl polno nepremagljivih ovir, toda Jezus ni odnehal in mi je v srce položil globoko zaupanje vanj, da bom z njegovo pomočjo zmogel. In tako sem šel za njim.

NOVA MAŠA BR. MIROTA PAVŠKA bo 29. junija, ob 9. uri bo v Ljubljanski stolnici mašniško posvečenje. Nova maša v Zagorju bo 1. julija, ob 14. uri. Iz naše župnije bo na ta dan na novo mašo organiziran avtobusni prevoz. Odhod avtobusa bo ob 11.45 izpred samostana. Cena prevoza bo 8. eur. Prijavite se še lahko v župnijski pisarni. Ponovitev nove maše v Štepanji vasi bo, 8. julija ob 9.15, v Štepanji vasi. Ta dan ne bo maše ob 10.30. Maša v Bizoviku bo ta dan že ob 8.uri.

NOVOMAŠNIKI, POSVEČENI V LJUBLJANSKI NADŠKOFIJI

Nadškofija Ljubljana:

  • Primož Meglič iz župnije Ivančna Gorica,
  • Marko Mrlak iz župnije Žiri
  • Peter Stele iz župnije Komenda bodo prejeli mašniško posvečenje v ljubljanski stolnici v petek, 29. junija 2018, ob 9. uri.
  • Tomaž Kunaver iz župnije Ljubljana Sv. Križ je bil posvečen 2. junija 2018, ob 17. uri v Trstu.

Iz redovnih skupnosti:

  • Minorit: Br. Vladimir Rufin Predikaka OFMConv, iz župnije Ptuj – Sv. Jurij, bo prejel mašniško posvečenje v mariborski stolnici v ponedeljek, 25. junija 2018, ob 10. uri.
  • Kartuzijan: Br. Joachim (Roman) Schmidt iz župnije Gospodovega Vstajenja, Bydgoszcz (Poljska) bo prejel mašniško posvečenje 11. avgusta 2018 v stari gotski cerkvi Kartuzije Pleterje.
  • Kapucin: Br. Miroslav Pavšek iz župnije Zagorje ob Savi bo prejel mašniško posvečenje v ljubljanski stolnici v petek, 29. junija 2018, ob 9. uri.
  • Jezuiti: Zakrament mašniškega posvečenja 28. junija 2018 ob 17.30 v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani bodo prejeli: Rok Bečan iz župnije Lovrenc na Pohorju, Benjamin Bevc iz župnije Cerklje ob Krki, Egon Hriberšek iz župnije Križevci pri Ljutomeru ter Marko Pavlič iz župnije Kranj.
  • Cistercijan: P. Jona VENE iz župnije Ljubljana – Sv. Peter bo prejel mašniško posvečenje v ljubljanski stolnici v petek, 29. junija 2018, ob 9. uri.

br. Matej Štravs

Foto: Aleš Čerin

Komentirajte