Ponovitev nove maše Branka Setnikarja

17. Junij 2013

Naša župnija

Ponovitev nove maše Branka Setnikarja
[Facebook] [Twitter] [Email]

Ponovitev nove maše Branka Setnikarja bo v nedeljo, 28. julija 2013 ob 9.15 in bo potekala v župnijski cerkvi v Štepanji vasi. Da bo za vse dovolj prostora, bomo zaprosili bizoviške gasilce za šotor pred cerkvijo. Po maši bo pogostitev na župnijskem travniku – igrišču poleg cerkve. Že sedaj se vam priporočamo za pecivo, sadje in pijačo. Na to nedeljo bo v Štepanji vasi dopoldne SAMO TA MAŠA ob 9.15. Maša bo še v Bizoviku ob 8.00 in v Štepanji vasi ob 19.00.

Kdo je Branko Setnikar?

Novomašnik Branko Setnikar se je rodil v Ljubljani staršema Branku in Katarini in je prvi od štirih otrok. Dejansko je živel z družino vse življenje v naši župniji. Tu je prejel zakrament svetega krsta, prvega svetega obhajila in svete birme, tu je obiskoval sveto mašo, bil skavt, član mladinske skupine in birmanski animator. Šele v zadnjem času, ko je vstopil v bogoslovno semenišče in obiskoval teološko fakulteto, se je z domačimi preselil na Setnik in se vključil v župnijo Polhov Gradec.

Brankovo novomašno geslo je: »Srce govori srcu.«. Razlago gesla podaja z besedami zaslužnega papeža Benedikta XVI.: »Ni pravega spoznanja brez ljubezni, brez notranjega odnosa, brez globokega sprejemanja drugega. Pastir se ne more zadovoljiti s tem, da pozna imena in datume. Svoje ovce mora poznati tudi s srcem.«

Molitev za novomašnike

Jezus, Dobri pastir, prosimo te za novomašnika Branka in za vse letošnje novomašnike; ohrani jih v zavetju svojega Srca. Posvečuj jih, da bodo verovali, kar bodo brali; učili, kar bodo verovali; živeli, kar bodo učili. Ohrani njihova srca čista in sveta. Naj rastejo v ljubezni do Tebe in ljudi in ti ostanejo vedno zvesti, ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

br. Stane Bešter

Foto: Facebook profil Branka Setnikarja

, ,

Komentirajte