Presenetil Miklavž in barvali svečnike

15. December 2010

Dogodki, Naša župnija, Skupine

Presenetil Miklavž in barvali svečnike
[Facebook] [Twitter] [Email]

Na Miklavževo soboto smo bili odrasli skavti iz Štepanje vasi deležni njegovih daril. V njegovem pričakovanju pa smo barvali steklene svečnike za čajne svečke.

V okviru rednega mesečnega srečanja sta bili na sporedu tudi dve izstopajoči aktivnosti:

Priprava na delavnico ob sprejemu LMB

Na steklene kozarce smo risali različne motive. Seveda je imel pri tem vsak svoj navdih. Nastali so prav posrečeni svečniki za čajne svečke. Nekaj podobnega je uspelo tudi sodelujočim na pravi delavnici. Ta delavnica je potekala na stojnici postavljeni na Prešernovem trgu v sklopu aktivnosti ob sprejemu LMB.

Miklavževa darila

Ta večer je imel Miklavž očitno veliko dela, saj ni imel časa, da bi nas osebno obiskal. Mogoče nismo bili dovolj pridni? Kdo bi vedel? Čisto pa na nas ni pozabil, saj je za vsakega pustil oštevilčeno darilo. Le čigavo je posamezno darilo smo se spraševali? To smo spoznali šele, ko smo prebrali njegovo navodilo: »Na steni je pritrjeno veliko balonov v vsakem se nahaja številka pripadajočega darila. Balon je dovoljeno počiti s priloženo puščico, z ostro konico, z razdalje večje od 2 m.«

Postavili smo se v vrsto in drug za drugim skušali zadeti balone. To je bila vse prej kot lahka naloga, kajti puščica je bila izredno lahka in nikakor ni hotela leteti v želeni smeti. Puščica je bila namreč izdelana iz dveh vžigalic med katerima je bila prilepljena igla. Na zadku puščice pa so bila pritrjena lahka papirnata krilca.

Končno je prvim uspelo zadeti. Poskušajoča vrsta je bila še vedno dolga, zato smo se kasneje premaknili bližje balonom. Končno smo vsi prišli do svojih daril.

Upamo, da nas Miklavž naslednje leto znova obišče do takrat pa bomo obujali spomine, ki so zabeleženi v naslednji galeriji.

Br. Stanetu, našemu duhovnemu asistentu, smo tokratni izostanek opravičili. Vidno utrujen po napornem Miklavževem oratoriju si je zaslužil počitek.

, , ,

Komentarji: 2 Responses to “Presenetil Miklavž in barvali svečnike”

  1. Aleš Čerin Says:

    Ivan, hvala za tale zapis in odlične fotografije. In pa seveda šefu Milanu ter Katji za dobro idejo. Delavnica na Prešernovem trgu je res lepo uspela. Veliko otrok je barvalo kozarce.

    Midva se Petrom sva vas pa spodbujala s petjem, kajne?

  2. Ivan Says:

    Tako je. Vidva s petjem, jaz sem fotografiral ostali pa so ustvarjali. Pohvala še enkrat Milanu in Katji, da sta nabavila ves potrebni material za izvedbo delavnice. Nekaj več fotografij z dogajanja na Prešernovem trgu on sprejemu LMB se nahaja tukaj:
    http://picasaweb.google.com/ivan.hudobivnik/LMB2010#


Komentirajte