Štepanjski odrasli skavti na Štefanji gori

3. Januar 2010

Skupine

Štepanjski odrasli skavti na Štefanji gori
[Facebook] [Twitter] [Email]

Včeraj smo se štepanjski odrasli skavti, skupaj z otroci odpravili na Štefanjo goro pod Krvavcem. Na 748 m visok hrib smo se podali, kljub zelo slabim, deževno-vetrovnim vremenskim obetom. Skavti namreč pravimo: “Za skavte ni slabega ali dobrega vremena, je le slaba ali dobra oprema.”

Zbali smo se pri Hudobivnikovih v Dvorjah pri Cerkljah, zmolili jutranjo molitev in se odpravili mimo gradu Strmol, do bližnjih ribnikov in do vasice Adergas, kjer nam je g. župnik razkazal znamenito romarsko cerkev.

Potem pa v strmi breg na Štefanjo goro. Blatna, od dežja razmočena, a zelo lepa razgledna pot nas je pripeljala na planoto, kjer leži gorska vasica Štefanja gora. Tu, na odprtem, kjer se nam je odprl razgled na Krvavec in Kalški greben in Kočno v megli, nas je pričakal huronski veter, ki pa nam ni preprečil vzpona do bližnje cerkvice.

Vrnili smo se po zložni poti do Dvorij, kjer smo pri Hudobivnikovih praznovali osebna praznika (40 in 50 ) od Katje in Janje. Kmalu smo se okrepčali, ogreli in ko se nam je pridružil  naš duhovni asistent Stane, smo zapeli. Tudi ko nas je Stane pred večerno mašo zapustil, smo mi peli do poznih večernih ur. Že vsi hripavi smo zapustili prijazno gorenjsko vasico, Hudobivnike in se zmenili, da se še večkrat dobimo – najprej na pevskih vajah.

Zahvale družini Ivana in Klavdije Hudobivnik za organizacijo izleta in druženja, hvala Katji in Janji za odlično hrano, hvala Stanetu, da se nam je pridružil pri petju, hvala Živi in Mateju za kulturni program na poti, hvala Dušanu za drobno in simpatično pozornost  in vsem nam, da smo lahko tako lep dan preživeli v družbi pravih prijateljev.

Vzpon do cerkvice na Štefanji gori v huronskem vetru:

Galerija:

Aleš Čerin

,

Komentarji: 1 to “Štepanjski odrasli skavti na Štefanji gori”

  1. Ivan Says:

    Naj k že napisanemu dodam še, da podobno kot v naši župniji vsako leto 26. decembra na dan Svetega Štefana tudi ob cerkvici na Štefanji gori poteka blagoslovitev konj. Na ta dan se na tej lokaciji zbere veliko ljudi s konji z bližnje in daljne okolice.


Komentirajte