Rajni v naši župniji

Zaradi korona virusa do nadaljnjega vsi cerkveni pogrebi potekajo v ožjem družinskem krogu. Obenem pa se ne zbiramo v cerkvi, kjer smo običajno obveščali, kdo v župniji je umrl. Zato smo uvedli to stran, kjer bomo objavljali, kdo je umrl in kdaj bo video prenos pogrebne svete maše. Ker na pogrebe ne moremo hoditi, smo vabljeni, da prek spleta v živo spremljamo pogrebne svete maše in molimo za naše rajne. Ko bo možno, pa bomo v cerkvi opravili sveto mašo za rajne, ki so umrli v tem času.

Umrli so

+ JOŽICA PRAPROTNIK, DSO Ljubljana Moste, prej bivala Agrokombinatska 4a, Ljubljana Zalog, rojena 26. 2. 1929. Pokopana 8. 5. v Štepanji vasi.

+ ANICA VLAJ, Zaloška 98, rojena 21. 7. 1936. Pokopana 14. 5. na Plečnikovih Žalah. Sveta maša zanjo bo preko župnijske spletne strani v soboto 16. 5. ob 19. uri.

+ MARTINA LOVŠE, Cesta v Šmartno 7a, Šmartno ob Savi, prej bivala na Ulici miru, rojena 26. 3. 1936. Pokopana 15. 5. v Štepanji vasi.

+ JERMAN MARIJA, DSO Ljubljana Moste, prej bivala na Hodoščkova 4 v Ljubljani, rojena 23. 11. 1930. Pokopana bo na Plečnikovih Žalah. Pogrebna sveta maša zanjo bo v četrtek 7. 5. ob 19. uri.

+ MOSTARAC ZDENO, Steletova 8, rojen 28. 6. 1960. Pokopan bo na Novih Žalah. Pogrebno sveto mašo zanj lahko v živo spremljate v sredo 29. aprila ob 20. uri na župnijski spletni strani.

+ DRAGICA KASTELIC, Bogneča vas 7, Trebelno, prej bivala na Jakčevi 13, roj. 18. 5. 1953. Pokopana bo na Plečnikovih Žalah. Pogrebno sveto mašo zanjo lahko v živo spremljate v petek 1. maja ob 17. uri na župnijski spletni strani.

+ MARIJA DRAGICA PINCOLIČ, Nussdorferjeva 7, rojena 1. 8. 1938. Pokopana bo na Novih Žalah. Pogrebno sveto mašo zanjo lahko v živo spremljate v ponedeljek 28. aprila ob 19. uri na župnijski spletni strani.

+ ALENKA TOT, Celovška 122, rojena 31. 8. 1970, Pokopana bo v Štepanji vasi. Pogrebno sveto mašo zanjo lahko v živo spremljate v soboto 25. aprila ob 17. uri na župnijski spletni strani.

+ ANDREJA DINGHAUSER, Skopska 4, rojena 24. 5. 1951. Pokopana bo na Viču. Pogrebno sveto mašo zanjo lahko v živo spremljate v petek 24. aprila ob 20. uri na župnijski spletni strani.

+ BOŽIDAR ANŽUR, Jakčeva 2, rojen 19. 8. 1939. Pogrebno sveto mašo zanj lahko v živo spremljate v sredo 22. aprila ob 19. uri na župnijski spletni strani.

+ ROZALIJA HRIBAR, Hruševska 6, rojena 1. 9. 1923. Pogrebno sveto mašo zanjo lahko v živo spremljate v ponedeljek 20. aprila bo 19. uri na župnijski spletni strani.

+ ANA KUMAR, Jakčeva 2, rojena 2. 7. 1949. Pogrebno sveto mašo zanjo lahko v živo spremljate v petek 17. aprila ob 17. uri na župnijski spletni strani.

+ ALBINA SENICA, Angelce Ocepkove 5, rojena 28. 2. 1930. Mama našega sobrata Marka Senica. Pogrebno sv. mašo lahko v živo spremljate preko Facebook strani Marka Senice v sredo 16. aprila ob 20. uri.

+ ALOJZ URAN, upokojeni nadškof: Pogrebna sveta maša in pogreb nadškofa Alojza Urana bo v sredo 16. aprila ob 16. uri. Mašo in pogreb ob 16.uri bo v živo prenašal Radio Ognjišče in drugi program Televizije Slovenija. Vabljeni, da pogrebno slovesnost spremljate od doma.

OBVESTILO NADŠKOFA STANISLAVA ZORETA V ZVEZI Z POGREBOM NADŠKOFA ALOJZA URANA

Dragi bratje, dragi prijatelji pokojnega nadškofa Alojza Urana in vsi, ki ga boste pogrešali, pogrešali njegov smeh, pogrešali njegovo oznanjevanje in pogrešali njegovo pesem. Pokojni gospod nadškof bo pokopan v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Prav je, da je pastir pokopan tam, kjer je živel svojo daritev Bogu in ljudem, kjer je za ljudi molil in kjer je zanje daroval svete maše.

Znano vam je, da ukrepi za preprečevanje širjenja korona virusa še vedno pogojujejo številna področja našega življenja. Zato bo tudi pogreb pokojnega nadškofa Urana v družinskem krogu njegovih najožjih sorodnikov in najbližjih sodelavcev duhovnikov. Vemo, da vas je veliko, ki bi želeli biti navzoči ob njegovem pogrebu. Zato smo se dogovorili z Televizijo Slovenija in Radiem Ognjišče, da bosta prenašala sveto mašo in pogreb nadškofa Urana. Televizijski prenos bo na drugem programu TV SLO. Pogrebna slovesnost bo jutri, v sredo, 15. aprila, ob 16. uri, torej ob štirih popoldne. Prosim in spodbujam vas, da slovo od pokojnega nadškofa spremljate od doma, ker vstop v stolnico ne bo mogoč. Tudi v okolici stolnice veljajo omejitve gibanja.

Vsi, tudi narodne noše in vsi drugi pa boste lepo povabljeni, da se kasneje skupaj s slovesno sveto mašo Bogu zahvalimo za dar življenja nadškofa Urana ter za zgled zvestega služenja Bogu, Cerkvi in našemu narodu. Ta sveta maša bo takoj, ko bodo razmere to omogočale. O tem boste pravočasno obveščeni.

Jutri pa bodimo povezani v molitvi in prošnji zanj. Vem, da bo odsotnost s pogreba za marsikoga žrtev. Sprejmimo to žrtev in jo položimo v Božje srce za našega dragega pokojnega nadškofa Alojza.

Msgr. Stanislav Zore
Ljubljanski nadškof metropolit

Kako urediti za pogreb

Foto: Vlanka, Pixabay