Bi.Bend, ritmično-duhovna zasedba iz Bizovika, se je že tretjo leto zapored z avtorsko skladbo udeležila festivala Marijafest, ki ga pripravljajo bratje minoriti na Ptujski gori.

Besedilo pesmi Poj, Mariji zapoj je iz pesniške zbirke Marije Ruf Vse je pesem, avtor glasbe je Tomaž Krstič, vodja glasbene šole, ki ima svoje prostore v našem Župnijskem domu.

Instrumentalisti Tomaž Krstič, klaviature, Ine Žibert, ritem kitara, Milan Anžič, bas kitara, Nika Žibert in vokalistke, zbrane iz Bizovika, Hrušice in Sostra, so z navdušujočo energijo in ob podpori župnika br. Mateja in še nekaj faranov, ki so se jim pridružili na romanju na Ptujsko goro, zaigrali in zapeli v čast Mariji.

Po zaključku festivala so se člani Bi.Benda in potniki avtobusa ustavili še v cerkvi patra Leopolda Mandića na Ptuju, ki so jo gradili bratje kapucini, zdaj pa je v upravi patrov minoritov, in ki je bila v nedeljo posvečena. S pesmijo so napolnili prostor nove, prelepe cerkve in pozdravili domačega župnika p. Mateja.

Vtise z romanja in nastopa na 15. Marijafestu najbolje odražajo fotografije in posnetek napovednika za nastop povezovalca Gregorja Čušina in samega nastopa ter petja v cerkvi patra Leopolda Mandića.

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja