Slovenski škofje spremljajo ukrepe države na področju preprečevanja virusnih okužb in širjenja koronavirusa COVID-19, zato so določili izredne ukrepe, ki stopijo v veljavo v petek, 13. marca 2020, ob 00.00 in trajajo do preklica.

Kako prejemamo duhovno obhajilo?

Ukrepi škofov in nekatera navodila glede umivanja rok ter higiene kašlja

Konkretna navodila za našo župnijo

Bratje, ki delujemo v naši župniji pa smo včeraj sprejeli še konkretna navodila za našo župnijo. Pozorno jih preberite.

1. ODPOVEDANE SO VSE SKUPINE: Do nadaljnjega, so v župniji vse maše brez ljudi, ni verouka, skavtov, zakonskih skupin, bibličnih skupin in vseh ostalih skupin. Zaprta je župnijska Karitas.

2. ŽUPNIJSKA PISARNA: Do nadaljnjega bo župnijska pisarna zaprta. Za vse stvari se obrnite na župnika br. Mateja Štravsa po elektronski pošti (matej.stravs@rkc.si) ali po telefonu (031 434 520). Pokličite v času uradnih ur. Če gre za nujni primer ali ne morete drugače, pokličite tudi izven uradnih ur.

3. SVETE MAŠE:

Župnijska cerkev sv. Štefana in cerkev v Bizoviku bosta do preklica ZAPRTI!

 • Neposredni prenosi maš iz naše župnijske cerkve: Bratje smo se dogovorili, da bomo do preklica v cerkvi brez ljudi maševali po naslednjem urniku:
  – med tednom (od ponedeljka do sobote) bo sveta maša ob 19.00,
  – v nedeljo bodo svete maše ob 8.00, 9.15 in 10.30.
  Te maše lahko v živo poslušate preko preko župnijske spletne strani – na desni strani poiščite “Poslušaj mašo”. Navodila so na tej povezavi.
 • Prenos maše papeža Frančiška: Vsako jutro ob 7.00 lahko po televiziji v živo spremljate mašo papeža Frančkiška s simultanim slovenskim prevodom.
 • Exodus TV: Svete maše lahko vsak dan (ob 6.00, 12.00 in 18.00) spremljate tudi po televiziji Exodus.
 • Kdaj bodo opravljene ostale že plačane svete maše?
  – Svete maše, ki so bile darovane za zjutraj ob 8. 00, bomo vedno na tisti dan kot so bile oznanjene, opravili v samostanu.
  – Nameni za nedeljske svete maše ob 6.30 uri in 18.00 v Štepanji vasi in ob 9.15 v Bizoviku bodo opravljeni med tednom po nedelji, ko so bile darovane. Na kateri dan bomo te maše opravili v samostanu, bo vedno za teden naprej zabeleženo na naslednji povezavi (objava se posodobi v soboto ob 24h).
 • Kako darujete za svete maše v bodoče?
  – Ker bo župnijska pisarna zaprta, v času uradnih ur pokličite župnika br. Mateja Štravsa (031 434 520). Ob naročilu svete maše tudi izveste kdaj bo opravljena.
  – Ko pa bo pisarna ponovno odprta, pa boste prinesli dar za sveto mašo. Veseli bomo, če boste sedaj na takšen način darovali za sveto mašo, ker bomo verjetno imeli manj mašnih namenov.

4. KRSTI: Vsi že sprejeti krsti so prestavljeni na kasnejše termine po dogovoru.

5. POGREBI: Duhovniki bomo do preklica imeli cerkvene pogrebe v ožjem družinskem krogu. Vse podrobnosti glede urejanja pogreba najdete na tej povezavi.

6. PREVIDEVANJE BOLNIKOV: V smrtni nevarnosti lahko duhovniki delimo zakrament bolniškega maziljenja ob upoštevanju, da sta duhovnik in bolnik ustrezno zaščitena. Vljudno vas prosimo, da če je nekdo zelo bolan ali umira, da pokličite župnika br. Mateja Štravsa (031 434 520) in bomo bolnika zagotovo obiskali in mu podelili zakramente.

Hvala za razumevanje. V času širjenju korona virusa vas vabimo do molimo, drug za drugega, za vse bolne, za vse zdravnike in vse voditelje.

br. Matej Štravs, župnik

Foto: Vektor KunstPixabay

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja