ZA SVETE MAŠE IN SREČANJA SKUPIN JE OBVEZEN POGOJ PCT

• Vsi verniki starejši od 15 let morajo za bogoslužje in za srečanja skupin izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Obvezna je uporaba zaščitnih mask znotraj cerkva, zunaj je obvezna zgolj če ni mogoče zagotoviti 1,5 metra medsebojne razdalje.

Urnik svetih maš je na tej povezavi.

SVETO OBHAJILO PO SVETI MAŠI: Tisti, ki zaradi neizpolnjevanja PCT pogojev ne morete priti k bogoslužju, lahko na koncu maše pred cerkvijo individualno prejmete sveto obhajilo.

IZ NAŠE ŽUPNIJE

Miklavževega oratorija in miklavževanja letos ne bo zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer v župniji. Hvala za razumevanje.

• PRVA ADVENTNA NEDELJA: Pri vseh svetih mašah je blagoslov adventnih vencev. Pred cerkvijo lahko kupite adventne vence, ki so jih pripravili v vrtcu Nazaret.
• NEDELJA KARITAS: Danes na prvo adventno nedeljo obhajamo nedeljo Karitas. Nabirka današnje nedelje je namenjena za potrebe, na katere odgovarja Karitas. Ves advent lahko v obeh cerkvah oddate v Karitasovo košaro živila, ki jih bodo delili v naši župnijski Karitas pomoči potrebnim. Bog povrni.

• ZAHVALA SODELAVCEM: Kljub težjim zdravstvenim razmeram je naša Karitas odprta za brezdomce vsak torek ob 16.30 do 18.00 in za socialno ogrožene družine vsako sredo ob 16.30 do 18.00. Po pomoč na Karitas prihaja veliko število ljudi. Iskrena hvala vsem sodelavcem župnijske Karitas, za vse vaše plemenito delo, ki ga opravljate. Ker se naši sodelavci starajo, se priporočamo, da se jim pridruži še kakšen nov prostovoljec.

Novi prostovoljci se lahko obrnete na tajnico naše Karitas Ivo Žnidaršič (031 845 660) ali na br. Mateja Štravsa. Dobrodošli.

• ZAHVALA DOBTROTNIKOM: Iskrena hvala tudi vsem dobrotnikom naše Karitas. Hvala vsem, ki na Karitas prinašate obleke in hrano, hvala vsem, ki darujete svoje darove v nabiralnik za Karitas v obeh cerkvah, pa tudi vsem, ki nam osebno prinesete svoje darove. Hvala vsem, ki svoj dar nakažete na transakcijski račun naše Karitas. Iskrena hvala gre tudi Andreju Vodlanu, ki je v letošnjem letu naši Karitas daroval večje količine spodnjega perila, puloverjev in čevljev. Naj Vam Bog vsem bogato povrne in vas blagoslovi. Bog povrni.

  • Župnijska Karitas, Hiša Sv. Frančiška, Mekinčeva ulica 1, 1000 Ljubljana
  • Odprto torek in sredo od 16.30 do 18.00
  • Darove za našo Karitas lahko darujete tudi na TRR Župnijske Karitas: SI56 0206 0009 2047 606

VABIMO VAS

• OBISK BOLNIKOV PO DOMOVIH bo ta petek 3. decembra. Sporočite nam za tiste, ki ne morejo v cerkev, da jih obiščemo in jim prinesemo svete zakramente za prvi petek na dom. V kolikor kdo od bolnih, ki ga obiskujemo zaradi zdravstvenih razmer ne bi želel obiska duhovnika, naj nam sporoči. Bolni naj imajo ob obisku duhovnika masko.

• MIKLAVŽEVO NEDELJO V BIZOVIKU
bomo obhajali v nedeljo 6. decembra pri maši ob 9.15. Lepo vabljeni. Prav tako bo v Bizoviku tudi sveta maša na god sv. Miklavža v ponedeljek 6. decembra ob 18. uri. Lepo vabljeni.

Miklavževega romanja iz Štepanje vasi v Bizovik na Miklavževo nedeljo zaradi trenutnih razmer ne bo.

• PRAZNIK BREZMADEŽNE JE V SREDO
8. decembra. Pripravimo svoje srce, osvobojeno greha pri sveti spovedi. Brezmadežna Marija je preroško znamenje in podoba, ki tudi nas spodbuja k prizadevanju za svobodo srca in čisto prosojnost pred Bogom. Brezmadežna je tudi zavetnica celotnega kapucinskega reda in Slovenske kapucinske province. Pred praznikom bomo imeli pri večerni sveti maši tridnevnico, ki se bo začela v nedeljo 5. decembra.

• POGOVORNO-GLASBENI VEČER NA ZOOMU S TADEJEM VINDIŠEM
, pevcem skupine Svetnik, bo v četrtek, 9. decembra ob 20:30.

Tema večera bo: Iskanje in vztrajanje v veri. Njegova pot.

Tadej Vindiš je mož in oče treh otrok, sodelavec v Družini in Življenju. V slovenski javnosti pa je najbolj poznan kot avtor krščanske slavilne glasbe in pevec skupine Svetnik.

Na pogovorno slavilnem večeru bo pogovor tekel o njegovi poti od metalca, do avtorja glasbe, ki izrazito vabi v slavljenje Boga, ter kako je to pot hodil z ljubljenim dekletom. Njej je posvetil tudi čudovito pesem.

V pogovoru se bomo dotaknili tudi njegove preizkušnje in njegovega vztrajanja v veri. Seveda bo Tadej med pogovorom vzel v roke kitaro in nam zaigral in zapel. In mi se mu bomo pridružili. Lahko mu bomo zastavljali tudi vprašanja in se pogovorili z njim. Pogovor bo moderiral Aleš Čerin.

Povabljeni mladi, starši otrok in najstnikov, pa tudi starejši.

Zoom povezava: https://us02web.zoom.us/j/87176954969?pwd=RDR0d1MrVmlrVW42Z2hGaHhCcnFIQT09

• SPOVEDNI DAN v naši župnijski cerkvi bo v sredo, 22. decembra, ves dan od 8.00 do 19.30 (razen od 12 do 13h); v Bizoviku od 16.00 do 18.00. Ta dan bo v času spovedovanja IZPOSTAVLJENO NAJSVETEJŠE. Molitev pred Najsvetejšim bo namenjena za prenehanje epidemije. Lepo vabljeni, k spovedi in molitvi pred Najsvetejšim.

• SPOKORNO BOGOSLUŽJE kot priprava na božično spoved bo v torek, 21. decembra ob 18.30, maša pa ob 19.00. Lepo vabljeni.

MOLITEV DRUŽINE OB ADVENTNEM VENCU

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.

Dobri in usmiljeni Bog, blagoslovi naš adventni venec, da nas bo spremljal v dneh pričakovanja in upanja.
Poživi ob njem našo vero in naše življenje usmerjaj k dobremu. Prosimo te združi in ozdravi vse, kar je potrto in ranjeno.
Sveče tega adventnega venca naj razsvetljujejo in ogrevajo ne samo naš dom, ampak tudi naša srca.
V naših srcih naj sveti tvoja blaga luč in iz njih prežene mraz, temo in obup.
Pred svetlobo sveč naj se iz našega doma umakneta prepir in nemir. Zažarita pa naj tvoja ljubezen in upanje.
Prosimo te v teh adventnih dneh, bodi z nami v našem domu, da se bomo v njem počutili varne.
Sij sveč na adventnem vencu naj nas spominja, na tvojo navzočnost med nami. Če si ti z nami, če si v nas, smo sposobni dojeti, da si neizmerna skrivnost.
Naredi iz naše hiše dom, v katerem bomo radi prebivali. Blagoslovi torej ta adventni venec in z njim vse v našem domu, ki ga razsvetljujejo njegove sveče.
Dobri in usmiljeni Bog, Oče, Sin in Sveti Duh. Amen.

  • Navzoči so povabljeni, da povedo kakšno prošnjo.
  • Zmolite desetko rožnega venca (kako moliti rožni venec).
  • V družinah z osnovnošolskimi otroki lahko preberete besedilo za vsak dan iz adventnega koledarja Otroci za otroke (otroci dobijo adventni koledar pri verouku), ki govori o misijonarju Mihu Drevenšku.
  • Oče ali mati naj zaključi molitev takole: Gospod naj nas, naš dom in vse ljudi dobre volje blagoslovi, varuje in nas srečno pripelje v veselje nebes. Amen.

br. Matej Štravs

Foto: Aleš Čerin (adventni venec), Facebook profil skupine Svetnik (Tadej Vindiš), Cathopic (spovednica)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja