Godovi tedna

  • v ponedeljek sv. Lovrenc,
  • v torek sv. Klara Asiška,
  • v petek: sv. Maksimilijan Kolbe,
  • v soboto: zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja,
  • prihodnja nedelja je 20. med letom goduje sv. Rok.

Novosti v našem bratstvu

Prejšnjo nedeljo se nam je v naše bratstvo prišel br. Luka Modic, ki je do sedaj bival v našem samostanu v Vipavskem Križu. V Bizoviku je vodil slovesno sveto mašo ob žegnanjski nedelji.

Br. Primož Kovač je s 1. avgustom postal predstojnik našega bratstva.

Br. Primož in br. Luka dobrodošla med nami.

Iz življenja župnije

Klikni za več

Klikni za več

Karitas zbira sredstva za pomoč 12.000 socialno ogroženim otrokom v Sloveniji s šolskimi potrebščinami. Več

MIVA: Za vozila slovenskih misijonarjev ste letos darovali 1335,21 €. Bog vam povrni.

Slovesni in zapovedani praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA (Veliki šmaren) ter obnovitev izročitve slovenskega naroda Materi Božji bo v soboto, 15. avgusta. Pri nas bodo svete kot ob nedeljah. Med vsemi mašami bo priložnost za sveto spoved.

Glavna slovesnost za našo nadškofijo bo na Brezjah ob 10h, ko bo kardinal Franc Rode obhajal biserno mašo. Vabljeni na Brezje ali v katero drugo Marijino božjepotno svetišče v Sloveniji.

Sveti zakon želita skleniti Gašper Škrjanec, Repnje 10 in Anja Anžič, Pot na Visoko 5. Zaročenca priporočamo v vaše molitve.

V tem tednu sta umrla Frančiška Kozina, Ob Sotočju 9, in Veno Anderwald, Jakčeva 25. Gospod daj jima večni pokoj. In veča luč naj jima sveti. Naj počivat v miru. Amen.

NOŠENJE MASKE: Vljudno vas prosimo, da v cerkvi nosite masko, ki pokriva nos in usta. Ko prihajate in odhajate iz cerkve in ko greste k obhajilu vzdržujete medsebojno razdaljo 1,5 metra.

Ko greste k svetemu obhajilu, si masko snamete na eni strani za ušesom šele potem ko že prejmete sveto obhajilo in se oddaljite od duhovnika. Pri mašah zunaj imejte masko ko greste k obhajilu.

Članek o tem si preberite na župnijski spletni strani.

TELEFONSKA ŠTEVILKA: Tiste, ki še niste oddali svoje telefonske številke, vljudno prosimo, da svojo telefonsko številko ob koncu maše oddaste v škatlo, kjer piše telefonska številka. Najbolje, da telefonsko številko napišete na listke kar doma in pred mašo listek samo vržete v škatlo.

TISK: Na mizici je na razpolago: nova Družina, Ognjišče in ostali tisk.

Foto: Miro Meden

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja