IZ ŽUPNIJE

Urnik svetih maš je na tej povezavi. Urnik uradnih ur v župnijski pisarni najdete na tej povezavi. Dar za sveto mašo od 1. septembra dalje znaša 23 eur.

 • SVETE MAŠE ZUNAJ: Svete maše zunaj so ob lepem vremenu ob nedeljah ob 9.15 na travniku v Štepanji vasi in ob nedeljah ob 9.15 Bizoviku pred cerkvijo.

 • SVETE MAŠE MED TEDNOM: Od 1. septembra dalje so v Štepanji vasi ponovno sv. maše od torka do petka ob 8. uri zjutraj. Po maši je češčenje do 9.00.

• BIRMA in BIRMANSKA DEVETDNEVNICA: V naši župniji bo birma v soboto, 24. septembra ob 10.00. Birmanska devetdnevnica se začne to sredo 14. septembra. Vabljeni, da molite za birmance. Srečanje birmancev, botrov in staršev z birmovalcem nadškofom Antonom Stresom bo v sredo, 21. septembra ob 17.45 uri v cerkvi v Štepanji vasi. Med srečanjem s škofom bo možnost za sveto spoved za starše in botre.

NOVO VEROUČNO LETO

• Začetek verouka je jutri v ponedeljek 12. septembra. Tisti, ki še niste vpisali svojih otrok k verouku ste vabljeni, da to storite v tem tednu v času uradnih ur v župnijski pisarni. Katehetska nedelja bo v nedeljo 25. septembra.

Urnik verouka in seznam katehetov je objavljen na tej povezavi.

VEROUČNI PRIPOMOČKI:

 • Za vse razrede: LITURGIČNI ZVEZEK (3,70€) in knjiga
 • V Štepanji vasi naj imajo otroci s seboj copate.
 • V letošnjem letu pri verouku otroci 4. 5. 6. razreda ne bodo imeli delovnih zvezkov, zato naj ti otroci k verouku prinesejo A5 črtasti zvezek, v katerega bodo pisali domače naloge.
 • Priporočamo se vam za prispevek 21,30€ (na družino) za vzdrževanje in ogrevanje župnijskega doma in drugih veroučnih prostorov. S tem prispevkom pokrijemo le del stroškov v zvezi z veroukom (elektrika, ogrevanje, čiščenje prostorov in drugi stroški). Ostalo se pokrije z darovi vseh vernikov, ki prihajajo v našo župnijsko cerkev. Bog povrni za vaš dar.

SEZNAM UČBENIKOV IN DELOVNIH ZVEZKOV

 • 1. razred: Božji sem otrok – učbenik 12€, skupaj 37€
 • 2. razred: Jezus moj prijatelj – učbenik 12€, skupaj 37€
 • 3. razred: Kristjani praznujemo skupaj – učbenik 12€, skupaj 37€
 • 4. razred: Pot v srečno življenje – 9,50 €, skupaj 34,50€, sami A5 zvezek
 • 5. razred: Znamenja na poti k Bogu – 9,50 €, skupaj 34,50€ sami A5 zvezek
 • 6. razred: Skupaj v novi svet – 9,50 €, skupaj 34,50€ sami A5 zvezek
 • 7. razred: Radi živimo (To je knjiga in delovni zvezek za 7. in 8. razred skupaj) 17€, skupaj 42€
 • 8. razred: Radi živimo imajo knjigo še od lani – skupaj 25€
 • 9. razred: po dogovoru

VERSKE REVIJE: Otrokom v nižjih razredih priporočamo revijo MAVRICA, letna naročnina je 49,90 € – 11 številk. Višjim razredom (6. – 9. r.) in mladim priporočamo NAJST, letna naročnina je 33€; ali OGNJIŠČE, posamezna številka je 3,20€. Prijavnice za Mavrico in Najst boste prejeli ob vpisu in si jo boste lahko sami naročili na dom.

VPIS K VEROUKU: NOVO VEROUČNO LETO se bo začelo (po drugi nedelji v mesecu septembru) 12. septembra 2022. Tisti, ki še niste vpisali svojih otrok k verouku ste vabljeni, da to storite v tem tednu v času uradnih ur v župnijski pisarni. Otroci imajo lahko pri verouku seveda tudi rabljeno knjigo, ki si jo sposodijo pri znanem starejšem veroučencu.

VPIS OTROK V 1. RAZRED VEROUKA: Starši prinesite s seboj kopijo vpisa krsta otroka iz družinske knjižice. Če te knjižice nimate, prinesite potrdilo o krstu, ali kopijo krstne plakete.

SVETA MAŠA: K celostni verski vzgoji in duhovnemu življenju spada tudi nedeljska sveta maša. Lepo ste povabljeni, da se jo udeležite vsako nedeljo. Do konca septembra bo ob lepem vremenu sveta maša ob nedeljah ob 9.15 v Bizoviku in Štepanji vasi zunaj. Pri teh mašah ste lahko ves čas na ustrezni varnostni razdalji.

OSNOVNOŠOLCI iz višjih razredov, ki še niso hodili k verouku in bi želeli obiskovati verouk, se s starši oglasite pri župniku br. Mateju Štravsu in zvedeli boste, kako se vaš otrok lahko vključi k verouku. Vabimo vas, da postanete misijonarji in za verouk navdušite še druge otroke, ki še ne hodijo k verouku!

TERMINI ZA OSTALE SKUPINE:

 • Knjižnica za veroučence: Kateheti bodo veroučencem prinesli knjige.
 • Srečanja za oratorijske animatorje bodo predvidoma ob nedeljah ob 18h – začetek ob koncu septembra.
 • Skavti pričnejo s srečanji v oktobru.

VABIMO VAS

• TEDEN MLADIH: Danes je nedelja mladih, ta teden pa bo potekal teden mladih. Več informacij in knjižico z gradivom najdete na tej spletni povezavi. Namen tedna mladih, ki se bo zaključil s srečanjem mladih to soboto v Stični je:

 • mladim dati spodbudo za krščansko življenje na začetku šolskega in akademskega leta,
 • ovrednotiti vlogo mladih v župniji,
 • molitev župnije za mlade ter
 • ponuditi mladim voditeljem vsebinsko spodbudo za delo z mladimi.

• SREČANJE MLADIH V STIČNI bo v soboto 19. septembra. Potrebne so prijave in nakup vstopnice: na tej spletni strani. Mladi iz naše župnije, ki greste v Stično z vlakom se zberete to soboto, 8.30 pod uro pri vhodu na glavno železniško postajo v Ljubljani.

• NEDELJA SLOVENSKIH SVETNIŠKIH KANDIDATOV bo prihodnjo nedeljo 18. septembra. Ob tej priliki bo prihodnjo nedeljo ob 15. uri v ljubljanski stolnici molitev, ob 16. uri pa sveta maša. Po maši bo v stolnici še kratka predstavitev beatifikacijskih postopkov. Vabljeni. Več informacij na tej spletni strani. Več informacij slovenskih svetniških kandidatih dobite na tej spletni strani.

ŽUPNIJSKO ROMANJE V MEDŽUGORJE od 7.10. – 9.10.2022

Cerkev Sv. Jakoba Medžugorje Foto: Aleš Čerin

– Odhod: V petek 7. 10. zjutraj ob 5h izpred kapucinskega samostana v Štepanji vasi. Vrnemo se v nedeljo 9. 10. 2022 proti večeru.
– Vodenje: Romanje bo vodila, naša župljanka Petra Černivec. Duhovno vodenje romanja bo imel župnik br. Matej Štravs.
– Okvirni program: Križev pot na Križevcu, molitev na Hribu prikazovanj, pričevanje, večerni program s sveto mašo in češčenjem Križa in Najsvetejšega in še več. Bo tudi možnost za sveto spoved.
– Prenočevanje: Spali bomo v penzionu Kika, ki je 3 minute oddaljen od cerkve v Medžugorju.
– Cena: 120 eur (avtobus in polpenzion). Akontacija ob prijavi je 50€, s tem je tudi potrjena tudi rezervacija romanja. V primeru podražitve goriva, bo cena temu primerno tudi višja.
– PCT: Trenutno PCT pogoji niso potrebni.
– PRIJAVE: Prijavite se čim prej v času uradnih ur v župnijski pisarni. V primeru, da ne bo dovolj prijav iz domače župnije, bomo na romanje povabili še druge vernike.

• VABILO NA SEMINAR ZA IZLITJE SVEGA DUHA: od 6. septembra dalje pri sv. Jožefu na Poljanah: Vabljeni ste vsi, ki si želite močneje izkusiti bližino in moč Boga v vsakdanjem življenju.
– Srečanja bodo potekala osem zaporednih torkov ob 19.45 pri Sv. Jožefu na Poljanah, z začetkom 6. septembra. Vstop je prost.
– Več informacij lahko najdete na tej povezavi

ZBIRANJE POMOČI ZA UKRAJINO

1. DENARNA POMOČ: Slovenska Karitas nadaljuje z zbiranjem denarnih sredstev za Ukrajino na: Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Pomoč Ukrajini, Sklic: SI00 870, Koda namena: CHAR. Položnice bodo v tem tednu na voljo na vseh poštah in po župnijah.

2. SMS darovanje: Prispevek v ta namen višini 5 € je mogoče posredovati s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

3. MATERIALNA POMOČ: V posebno košaro v cerkvi, kjer piše pomoč za Ukrajino, lahko darujete hrano, ki ima daljši rok trajanja in ni zaprta v stekleni embalaži.

br. Matej Štravs

Foto: Janez Kotar (cerkev v Bizoviku), Mikes-PhotographyPixabay (roki na križu)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja