V tem tednu so se po poletnem premoru znova zbrali pri skupinah Figulus, kjer pod vodstvom Polone Vesel Mušič prebirajo Božjo besedo.

V tem tednu so začeli …

… s Psalmom 45, ki ima sicer naslov Kraljevska svatbena pesem, a v 2. vrstici lepo uvede v premišljevanje Božje besede: “Srce mi prekipeva od dobre besede …,” je zapisano na začetku, v 11. vrstici pa kar neposredno povabi: “Poslušaj, hči, glej in nagni svoje uho …”.

Vrstici sta zapisani ob dogodku svatbe, nas pa vseeno povabita bližini z Božjo besedo, ki je vsekakor “dobra beseda” s katero bomo tudi letos ožarjali naša srca, kot nas vabi tudi 5. vrstica: “To je tvoj sijaj, uspevaj”.

Vabi v bližino Božje matere Marije in smrt kraljice Elizabete II.

Psalm 45 pa nas vabi tudi v bližino naše Matere Marije, katere rojstni dan smo s hvaležnostjo praznovali včeraj. Vrstica 18: “Tvojega imena se bom spominjal v vseh rodovih, zato te bodo ljudstva hvalila na vekov veke,” zaradi njenega Božjega materinstva, s tem pa tudi ponižnosti, predanosti, izročitve …, odmeva skozi vso zgodovino.

Božja mati Marija v kapelici na Vačah Foto: Aleš Čerin

Prav na praznik Matere Marije, pa smo doživeli tudi odhod angleške kraljice Elizabete II. v večnost, tako da je ta psalm v tem času aktualen tudi po tej povezavi. Med prošnjami se mi je še posebej pomenljiva zdela prošnja za izvolitev “kralja/kraljice” oz. predsednika/predsednice naše države. Psalm nas vabi, da bi izbrali osebo, ki “jezdi za resnico in milino pravičnosti” (v. 5).

Foto: Royal Family Facebook (kraljica Elizabeta II.)

Božja beseda je aktualna v vseh časih

Kar nekaj poudarkov iz Psalma 45 je prav v današnjem času zelo aktualnih, to pa je tudi poslanstvo Božje besede, ki nas vedno znova prebuja v obnebje Božjega, nas tolaži, spodbuja in razveseljuje. Gotovo bo tudi letos Gospod z močjo in pomočjo Božje besede “mazil z oljem veselja” (v. 8), zato znova povabljeni v družbo Božje besede v naslednjem tednu in tudi naprej.

Kdaj so srečanja

Srečanji (dopoldansko in večerno) bomo naslednja dva tedna imeli samo ob torkih, torej v torek ob 8.30 in ob 20.00. Lepo povabljeni torej v torek, v četrtkih pa se bomo ponovno srečevali zopet po 29. septembru.

Informacije in prijava: polona.vmusic@gmail.com, o31 512 818 (Polona Vesel Mušič). Povabljeni, da se pridružite.

Več o bibličnih skupinah Figulus

Pridi na ZOOM

Foto: Aleš Čerin (Božja mati Marija, Sveto pismo), Royal Family Facebook (kraljica Elizabeta II.)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja