Urnik svetih maš je na tej povezavi. Urnik uradnih ur v župnijski pisarni najdete na tej povezavi.

OSNOVNOŠOLCI IZ VIŠJIH RAZREDOV, ki še niste hodili k verouku in bi želeli obiskovati verouk, se s starši oglasite pri župniku br. Mateju Štravsu. Zvedeli boste, kako se lahko vključite. Vabimo vas pa tudi, da za verouk navdušite še svoje prijatelje.

VABIMO VAS

• PODPIS ZA REFEREDNDUM O DRUŽINSKEM ZAKONIKU: Vabimo vas, da to nedeljo po svetih mašah oddate svoj podpis za referendum o družinskem zakoniku. Te podpise lahko oddate zadaj v cerkvi, kjer na manjši mizici dobite list na katerega se podpišete. Na podlagi teh podpisov se bo lahko začel postopek za zakonodajni referendum o družinskem zakoniku, ki ga je ta teden sprejel državni zbor. Za te podpise ni potrebo iti na upravno enoto. Vaše podpise bomo v ponedeljek posredovali naprej.

7 razlogov, zakaj je prav, da oddam podpis za Družinski referendum 20022!

  1. Prepričan/a sem, da otrok potrebuje skrbna in ljubeča mamo in očeta.
  2. Dve ženski ne moreta nadomestiti očeta in dva moška ne mame.
  3. Spoštujem naravo.
  4. Ne strinjam se s posvojitvami otrok v LGBTQIA+ razmerja.
  5. Sem proti, da otroke v šoli učijo, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost.
  6. Otroci naj živijo polno, srečno in raznovrstno otroštvo ter mladost. Naj se jih ne sili spreminjati spol in spolno usmerjenost.
  7. Država mora podpirati mame in očete in ne trditi, da je za otroka vseeno, če ima mamo in očeta.

Več si lahko preberete na tej spletni strani.

• MESEC ROŽNEGA VENCA: Oktober je mesec rožnega venca. V mesecu oktobru radi molimo rožni venec, vsaj eno desetko na dan. V cerkvi molimo rožni venec pol ure pred mašo. Molimo ga tudi doma.

Tule najdete vse dele rožnega venca in navodila kako ga moliti

• PRIČEVANJE O POLETNEM DELU Z MIGRANTSKIMI OTROKI V GRČIJI, bo imela naša katehistinja Valentina Čermelj ta ponedeljek, 10. oktobra ob 20.00 v dvorani župnijskega doma. V maju smo za ta tabor pri mašah v Štepanji vasi zbirali prostovoljne prispevke. Lepo vabljeni.

• KATEHUMENI – UVAJANJE ODRASLIH V KRŠČANSTVO: Tudi letos bomo imeli v župniji skupino odraslih katehumenov, ki se bodo pripravljali na zakramente: krst, obhajilo in birmo. Kar nekaj kandidatov, ki se bodo v letošnjem letu pripravljali na zakramente uvajanja v krščanstvo, že imamo. Če poznate kakšnega odraslega, ki nima katerega od teh zakramentov in bi ga želel prejeti, se obrnite na br. Mateja Štravsa. Srečanja se bodo začela v sredo, 19. oktobra ob 18.00. Če bo treba, bomo termin prilagodili. K skupini se lahko pridružite tudi tisti župljani, ki bi želeli poglobiti svojo vero. Vabljeni.

• ROMANJE V MEDŽUGORJE OD 19. – 23. OKTOBRA: Molitveno-biblična skupina “Bog je ljubezen” vabi na romanje v Međugorje, ki bo od 19.do 23.oktobra 2022. Molili bomo na Podbrdu, Križevcu in imeli celodnevno duhovno obnovo v Majčinem selu. Program vodi pater in eksorcist Rozo Palić in je na ogled v cerkveni oglasni vitrini. Prijave sprejema Roža Brezovar 051 641 012, rozabrezovar@gmail.com.

ZBIRANJE POMOČI ZA UKRAJINO

1. DENARNA POMOČ: Slovenska Karitas nadaljuje z zbiranjem denarnih sredstev za Ukrajino na: Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Pomoč Ukrajini, Sklic: SI00 870, Koda namena: CHAR. Položnice bodo v tem tednu na voljo na vseh poštah in po župnijah.

2. SMS darovanje: Prispevek v ta namen višini 5 € je mogoče posredovati s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

3. MATERIALNA POMOČ: V posebno košaro v cerkvi, kjer piše pomoč za Ukrajino, lahko darujete hrano, ki ima daljši rok trajanja in ni zaprta v stekleni embalaži.

br. Matej Štravs

Foto: Valentina Čermelj (tabor v Grčiji), João Geraldo Borges Júnior, Pixabay (rožni venec – oranžni)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja