Godovi tedna:

  • v četrtek: sv. Terezija Velika
  • v petek: sv. Marjeta Marija Alakok
  • v soboto: sv. Ignacij Antiohijski
  • prihodnja nedelja je 29. med letom – misijonska nedelja, goduje sv. Luka

Kmalu nova korona navodila: Ta torek bodo slovenski škofje dali novo navodila v zvezi z covid situacijo v cerkvah. Objavljena bodo tudi župnijski na spletni strani. Do takrat veljajo dosedanja navodila. Tudi verouk bo še potekal. Maske so obvezne tudi pri sv. mašah zunaj.

Misijonska nedelja bo prihodnjo nedeljo in naj nas spodbuja in odpira v misijonsko razsežnost našega krščanskega življenja in delovanja. Ta teden in na misijonsko nedeljo več molimo za misijonarje, misijonarke in ljudstva v misijonskih deželah. Nabirka prihodnje nedelje bo namenjene za misijone.

Mesec rožnega venca: V mesecu oktobru vabljeni k molitvi rožnega venca, vsaj eno desetko na dan. Kako moliti rožni venec

Začela so se srečanja za Framo – Frančiškovo mladino, ki so namenjena študentom. Srečanja so ob ponedeljkih ob 19.45 in se začnejo v samostanu – vhod pri pisarni. Študenti lepo vabljeni.

Začela se bodo srečanja za katehumene. Javite se pri br. Mateju.

Včeraj je bil v Assisiju za blaženega razglašen Carlos Acutis. Več o njem si preberite na župnijski spletni strani, kjer je tudi kratek film s slovenskimi podnapisi.

Tisk: na mizici lahko kupite: novo Družino, Ognjišče, Mavrico, Božje okolje.

br. Matej Štravs, župnik

Foto: Miro Meden (rožni venec v obliki Slovenije), Aleš Čerin (rožni venec v freski na Kureščku)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja