ZA SVETE MAŠE IN SREČANJA SKUPIN JE OBVEZEN POGOJ PCT

• Vsi verniki starejši od 15 let morajo za bogoslužje in za srečanja skupin izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Obvezna je uporaba zaščitnih mask znotraj cerkva, zunaj je obvezna zgolj če ni mogoče zagotoviti 1,5 metra medsebojne razdalje.

Urnik svetih maš je na tej povezavi.

SVETO OBHAJILO PO SVETI MAŠI: Tisti, ki zaradi neizpolnjevanja PCT pogojev ne morete priti k bogoslužju, lahko na koncu maše pred cerkvijo individualno prejmete sveto obhajilo.

IZ NAŠE ŽUPNIJE

• ZAHVALA: Prejšnjo nedeljo ste po svetih mašah pred cerkvijo v Štepanji vasi za terapevtsko skupnost Lautari, ki pomaga različnim odvisnikom, darovali 405 eur. V imenu skupnosti Lautari se vam iskreno zahvaljujemo.

Miklavževega oratorija in miklavževanja letos ne bo zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer v župniji. Hvala za razumevanje.

Več o sinodi v Cerkvi si lahko preberete tukaj.

Maše za rajne: V novembru lahko darujete za neoznanjene maše »za rajne«. Kuverto z napisanim mašnim namenom in mašnim darom 20 € boste lahko oddali v nabiralnik: »maše za rajne«. Te mašne namene bomo oddali slovenskima misijonarjema, Stanetu Kerinu in Janezu Mescu, ki delujeta na Madagaskarju.

• OZNANJENE MAŠE: V župnijski pisarni že lahko darujete za oznanjene svete maše za celotno prihodnjo leto.

VABIMO VAS

Guercino – sv. Cecilija; Wikipedia

• PRAZNIK SVETE CECILIJE bomo v naši župniji proslavili jutri v ponedeljek, 22. novembra, pri večerni maši v župnijski cerkvi. K maši na čast sv. Ceciliji lepo vabljeni vsi pevci. Bog povrni vsem pevcem, zborovodjem in organistom za vaše služenje v župniji.

• SLOVESNI PRAZNIK SVETE MARIJE S ČUDODELNO SVETINJO: sreda, 27. november. To je glavni praznik naših Marijinih sester. Marijinim sestram za praznik iskreno čestitamo.

Prihodnjo, 1. adventno nedeljo bo pri vseh mašah blagoslov adventnih venčkov, ki jih boste prinesli v cerkev.

• POPOLNI ODPUSTEK: Ves november lahko podarimo popolni odpustek enemu naših rajnih, če teden prej ali kasneje prejmemo zakrament sprave, če smo pri maši in prejmemo sveto obhajilo, da obiščemo pokopališče in molimo za rajne, molimo Oče naš in Zdravo Marijo po papeževem namenu, da smo nenavezani na greh. Več

• TEDEN KARITAS: Jutri začenjamo teden karitas, ki se bo zaključil prihodnjo nedeljo, ki je 1. adventna nedelja in obenem nedelja Karitas. Nabirka prihodnjo nedeljo bo namenjena za potrebe, na katere odgovarja Karitas. Ves advent boste lahko v obeh cerkvah oddali v Karitasovo košaro živila, ki jih bodo delili v naši župnijski Karitas. Bog povrni. Iskrena hvala vsem sodelavcem naše župnijske Karitas za vse vaše plemenito delo, ki ga opravljate. Bog vam povrni.

• GESLO TEDNA KARITAS: letošnjem Tednu Karitas 2021 nas bo nagovarjalo geslo: »SRCE, ki sprejema«. Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Naj nam bo ta teden vsem v spodbudo, da bodo naša srca postajala vedno bolj sposobna sprejemati druge v odprtosti Sv. Duhu! Če moje srce bližnjega sprejema, me hkrati tudi spodbuja, da se odpravim k njemu in iščem pot do njegovega srca. In potem, ko sem ga slišal in v srcu doumel njegove težave, pač nisem več daleč od spoznanja na kak način mu bom mogel biti v oporo in pomoč. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega…«

• KLIC DOBROTE: V sredo, 24. 11. 2021, bo potekal že 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Neposredni prenos bo na TV SLO – I. program, Radio Slovenija in Radio Ognjišče. Na letošnjem večernem koncertu bodo v dvorani na Golovcu v Celju lahko sprejeli največ 500 vnaprej prijavljenih oseb z izpolnjevanjem PCT pogoja.

Prijave so možne na 069 645 184. V času koncerta in tudi še ves december se bodo zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vabljeni, da se nam pridružite v živo ali preko ekranov oz. radia. Več

Povezava do Poslanice svetega očeta Frančiška za 5. Svetovni dan revnih, ki letos nosi naslov »Uboge imate vedno med seboj« (Mr 14,7)

MOLITEV ZA RAJNE

Gospod, ti nisi Bog mrtvih, ampak živih ljudi. V tebi živijo vsi, ki si jih poklical k sebi. Spominjamo se vseh rajnih, ki smo jih ljubili, s katerimi smo živeli. Z njimi nas povezuje tvoja dobrota, s katero ljubiš nje in nas. Pred teboj se spominjamo vseh umrlih, Vseh pozabljenih in zabrisanih imen. Umrlih, ki jih nihče ne objokuje, pogrešanih, katerih usoda nam je neznana, obupanih, ki so si vzeli življenje, vseh tistih, ki so jih ljudje umorili. Vemo, da so v tvoji roki in te prosimo: Sprejmi vse med svoje srečne otroke. (J. Zink)

br. Matej Štravs

Foto: Francisco Xavier, Cathopic

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja