Iz Bizovika je prišla še ena vzpodbuda. Za božične praznike so skupaj s pevci vokalne skupine Krila organizirali božično podoknico v ljubljanskem Kliničnem centru.

Vokalna skupina, pod vodstvom g. Mojce Lorber, je pripravila veselo presenečenje na treh koncih bolnice, prav na božični dan, 25.12., zvečer. Z nekaj božičnimi pesmimi so najprej razveselili zdravstveno osebje pred stavbo Infekcijske klinike, kjer so najtežji Covidni bolniki. Pevke in pevci z svečkami v rokah, lepo zapete pesmi so privabile na okna in balkone ljudi, ki so tisti praznični dan skrbeli za bolnike. Aplavz je bila tiha nagrada vokalni skupini. Prav gotovo so pesem slišali tudi bolniki.

Sveta noč zapeta pod razsvetljenimi okni klinike ni bila za prisotne nikoli tako doživeta, kot tisti večer. Za okni bolniki, ki se borijo za življenje. In poleg ljudje, ki se neprecenljivo žrtvujejo za pomoč v tej borbi.

Skupina Krila, s svojo energijo in res polnim veseljem do petja, kar ni hotela končati svojega plemenitega poslanstva. Zapeli so še na dvorišču med UKC-jem in Pediatrično kliniko, ter v avli.

Namen je bil dvojni. Zahvala zdravstvenim delavcem za njihovo delo in vzpodbuda bolnikom, za uspešno ozdravitev. In to na praznik, ki govori o Ljubezni, ki prihaja in je osnovno sporočilo človeštvu. Samo Ljubezen lahko razume, odpušča, daje, zbližuje… Ne pesti in sikajoče besede, ampak odprte dlani in božajoče besede lahko naredijo svet lepši.

Besedilo: Peter Bergant

Foto: Matic

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.