V drugi polovici junija je v našem župnijskem domu prišlo do nekaterih sprememb. Vrtec Nazaret je do sedaj v župnijskem domu uporabljal drugo učilnico v pritličju in pretežno še prvo učilnico v drugem nadstropju.

Povečanje števila otrok v vrtcu in možnost za katehezo dobrega pastirja

S soglasjem župnijskega pastoralnega sveta in po posvetovanju z Marijinimi sestrami smo v pritličju prebili predelno nenosilno steno med prvo učilnico in drugo učilnico (tu je bil že do sedaj vrtec). Tako se bo v vrtcu lahko povečalo število otrok in bo vzgojna skupina otrok polna, kar bo za vrtec bolj finančno vzdržno. Vrtec pa ne bo več uporabljal prve učilnice v drugem nadstropju.

Med prvo in drugo učilnico v pritličju bodo posebna vrata, ki se bodo lahko zaprla in se bo popoldne prva učilnica lahko uporabila za verouk za nižje razrede. Verouk po montesori pedagogiki – kateheza dobrega pastirja, pa bo lahko potekal v obeh prostorih v pritličju, ki bosta po zaslugi Marijinih sester opremljena z ustreznimi katehetskimi materiali.

Vso prenovo učilnic v pritličju in opremo bodo financirale Marijine sestre, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Sestre krijejo tudi uporabne stroške za te prostore – ogrevanje, voda, elektrika in komunala.

Župnija bo po tej prenovi imela za svoje dejavnosti enako število prostorov, kot do sedaj (štiri učilnice in dvorano).

Mala kuhinja ob dvorani

V kleti pri dvorani, kjer sta sedaj dva prostora za skladišče, pa bomo v manjšem prostoru uredili kuhinjo, da bodo skupine, ki se bodo srečevale v dvorani, imele na razpolago tudi kuhinjo (da jim ne bo potrebno hoditi v drugo nadstropje). Za opremljanje te kuhinje potrebujemo še rabljen električni štedilnik, pomivalno korito in manjši kuhinjski pult. Priporočamo se, če nam kdo lahko omenjene stvari ponudi pod ugodnimi pogoji, za kar se mu že vnaprej lepo zahvaljujemo.

Razlogi za spremembo

  • Število otrok pri verouku se zelo manjša. Število otrok pri verouku je 5 x manjše, kot ob času gradnje župnijskega doma. S to prenovo bo dom bolj poln.
  • Zanimanje za montesori vrtec, ki ga vodijo sestre, je zelo veliko.

Foto: spletna stran vrtca Nazaret

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja