Vabljeni, da na spodnji povezavi prisluhnete zelo dobremu intervjuju z našim župljanom Alešem Čerinom, ki ga je imel v podkastu Goreči grm z Matejem Cepinom.

Pogovor lahko tudi poslušate v obliki podkasta

Z Alešem Čerinom, ki se je s svojo osebno zgodbo predstavil že v drugi epizodi tega podkasta, sta tokrat govorila o prerokih.

Skozi celotno zgodovino so bili različnim ljudstvom, posebej v nenavadnih, težkih in prelomnih časih, poslani preroki. Ti so videli dlje in globlje kot ostali ljudje, to pa je prav v prelomnih časih še posebej pomembno. Tudi za današnji čas lahko rečemo, da je v marsičem prelomen. Zato tudi danes potrebujemo preroke, ki vidijo dlje in nam s tem ponujajo orientacijo ter dolgoročno usmeritev.

Toda kako jih najti? Kje jih iskati? Kakšne so njihove značilnosti? Kako se jim pustiti podučiti? Kako ločiti med pravimi in lažnimi preroki? Si jih sploh želimo slišati?

Še to: Pri prepoznavanju prelomnih časov ti utegne služiti tudi spletni portal https://razgledan.si, ki ponuja enostavne razlage družbe – in to v nekaj minutah! Po nekaj letih truda smo ga zagnano ekipo sodelavk in sodelavcev otvorili na dan državnosti, prav v dneh, ko je bila posneta ta epizoda, pa sta na portalu nastali še dve novi lekciji:

  • Sodna veja oblasti v Sloveniji in
  • Trije slovenski plebisciti.

Naročite se in spremljate podkast Goreči grm – Matej Cepin.

Več o podkastih: Zakaj, kdaj, kako, kaj rabiš

Foto: Aleševa spletna stran Preprostost.si

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja