Katja Vasylenko, mlada Marijina sestra, ki prihaja iz Ukrajine, je včeraj, v sredo, 30. novembra, v dvorani župnijskega doma s slikami in besedo predstavila svojo domovino.

Predstavila je lepote svoje države še pred vojnim uničenjem, lepoto in dobroto ljudi, ki sedaj krvavijo v vojni, tudi zgodovino že dolgo trpečega naroda (spomnimo se namernega pomora velikega dela naroda – več milijonov (od 3,9 do 10 milijonov Ukrajincev je umrlo zaradi lakote – holodomora), kulturo naroda, vernost Ukrajincev, pa tudi kulinarične dobrote.

Predstavila nam je tudi njeno rojstno mesto Korosten (poglej opis mesta na Wikipediji, poglej na Google Maps kje leži) in njeno župnij0  Bl. Honorata Kozminskega v Korostenu. Zanimivo, da je bil bl. Honorat Kozminski kapucinski duhovnik.

Kako lepo je bilo videti veselje na Katjinem obrazu, ko je predstavljala svojo državo! Na obrazu ji je videti, da jo ima rada, da trpi z njo v tem vojnem času.

Nato je sledil pogovor z njo. Postavili smo ji nekaj vprašanj: o tem kako je postala katoličanka v pravoslavni državi, kako je postala Marijina sestra, kako je deloval Bog v njenem življenju.

Na koncu smo skupaj molili rožni venec za mir v Ukrajini. Katja je molila naprej v ukrajinščini, mi smo odgovarjali v slovenščini. Naj dobri Bog varuje Ukrajino v tem času. Molimo zanjo še naprej!

Katjin Facebook profil

Katja se po novem novem letu vrača nazaj v Ukrajino. Draga Katja, naj te na tvojih sestrskih poteh spremlja dobri Bog in naj Božja mati Marija pod svoj plašče vzame tebe in celo Ukrajino.

*Moja država je Ukrajina!

Foto: Aleš Čerin, spletna stran župnije Bl. Honorata Kuzminskega v Korostenu, Katjin FB profil

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja