VABIMO VAS

 • KRIŽEV POT ob 17.30; PRIDIGAR pri maši ob 18h: 
  2. postna nedelja, 8. 3. biblična skupina, pridigar Simon Kvaternik, župnik – Moste Fužine
  3. postna nedelja, 15. 3. člani Karitas, pridigar frančiškan Miran Špelič iz Bežigrada
  4. postna nedelja, 22. 3. po maši molitev za ozdravljenje in osvoboditev, člani ŽPS, pridigar frančiškan Peter Vrabec iz Novega Mesta
  5. postna nedelja, 29. 3 mladi, skavti, pridigar Marko Čižman, župnik v Podutiku
  cvetna nedelja, 5. 4. rožni venec po maši pasijon pri katerem poje p. Janez Ferlež
 • KRIŽEV POT V POSTNEM ČASU je še v Bizoviku ob nedeljah ob 9.00, pred mašo. Križev pot med tednom bo v Štepanji vasi v petek ob 18.30. V Bizoviku bo križev pot v četrtek ob 17.30.
 • VEČER Z OTTOM NEUBAUERJEM: Župnija Žale nas vasi na večer z Ottom Neubauerjem, ki bo ta ponedeljek, 9. marca ob 18.45 v cerkvi Vseh svetih na Žalah. Otto, ki na Dunaju oznanja evangelij neverujočim, nam bo spregovoril na temo: Ali je evangelij namenjen tudi neverujočim?
 • VEČER ZA STARŠE z naslovom Dobri odnosi nas delajo srečne in zdrave, ODPADE.
 • ŽUPNIJSKO ROMANJE V MEDŽUGORJE: Od ponedeljka 27. do četrtka 30. aprila 2020. Cena 140 eur. Je še 10 prostih mest.

2. POSTNA NEDELJA: IZBIRA NOVIH ČLANOV ŽUPNIJSKIH PASTORALNIH SVETOV

Še to nedeljo, 8. marca, lahko po svetih mašah na poseben list, ki ga dobite pri izhodu iz cerkve, napišete vaše predloge za kandidate župnijskega pastoralnega sveta. Iz predlogov, ki se bodo zbrali, bomo oblikovali kandidatno listo za volitve. Kandidatno listo bo skupaj z župnikom pripravila posebna komisija, ki jo je izbral trenutni župnijski pastoralni svet. Vsak, ki bo na kandidatni listi, bo seveda dal soglasje h kandidaturi.

Izbira novih članov ŽPS bo na 4. postno nedeljo, 22. marca, po vseh svetih mašah. Ta dan boste obkrožili določeno število kandidatov za vaše področje župnije. Pravico do izbire članov ŽPS s kandidatne liste ima vsak župljan, ki je dopolnil 16 let ter je prejel krst, obhajilo in birmo. Na kandidatni listi bodo lahko župljani starejši od 16 let.

Iskreno se zahvaljujemo za vaše sodelovanje. Hvala vsem sedanjim in bodočim članom ŽPS. Priporočamo se, da za blagoslov pri izbiri novih članov ŽPS-ja vsi molimo. V ta namen vam prilagam sledečo molitev.

MOLITEV ZA MODRO IZBIRO ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA: Dobri Bog, pred nami je za našo župnijo pomemben dogodek, dan, ko bomo izbirali člane župnijskega pastoralnega sveta. Pomagaj nam, da bomo v svojih bratih in sestrah po navdihu Svetega Duha prepoznali tiste, ki bodo to nalogo v naši župniji opravljali najbolje in jo bodo sprejeli z odprtim srcem in odgovornostjo. Pomagaj nam, da jim bomo tudi vsi ostali župljani pri tem odgovornem delu, vsak po svojih močeh, pomagali s svojimi darovi, in bomo tako skupaj skrbeli za bogato življenje naše župnije.

br. Matej Štravs, župnik

Foto: splet (Otto Neubauer), Matej Štravs (Križani), Aleš Čerin (cerkev sv. Primoža)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja