Godovi tedna

  • ponedeljek: praznik povišanja sv. Križa
  • torek: Žalostna mati Božja: Nabirka pri vseh mašah ta torek bo namenja za vzdrževanje svetih krajev v Sveti deželi.
  • četrtek vtisnjenje ran sv. Frančišku,
  • petek: sv. Jožef Kupertinski
  • sobota: sv. Frančišek iz Camporossa

Iz župnije

Začetek verouka je jutri v ponedeljek 14. septembra. Tisti, ki še niste vpisali svojih otrok k verouku ste vabljeni, da to storite v tem tednu v času uradnih ur v župnijski pisarni. Veroučni urnik je v tiskanih oznanilih in na spletni strani. Katehetska nedelja bo v nedeljo 27. septembra.

Molitvena ura božjega usmiljenja pred Najsvetejšim je ponovno vsak ponedeljek ob 18.30. Molitvena skupina Bog je ljubezen se bo srečevala vsak torek ob 20. uri v cerkvi. Vabljeni.

Biblična skupina, ki jo bo vodil br. Primož, ta teden ponovno začenja s rednimi tedenskimi srečanji. Srečanja so ob sredah ob 20. uri v župnijskem domu. Vabljeni.

BIRMANSKA DEVETDNEVNICA, ki je za birmance obvezna, poteka do petka, vsak dan ob 19.00, razen v torek, ko bo v Bizoviku.

SLOVESNOST SVETE BIRME bo prihodnjo nedeljo, 20. septembra ob 9.15. Birmovalec bo nadškof Stanislav Zore. V primeru lepega vremena bo sv. maša zunaj na travniku. Maša ob 10.30 uri prihodnjo nedeljo bo prestavljena na 11. uro, maša v Bizoviku pa bo ob 8. uri in ne ob 9 15 uri. Birmance botre in starše priporočamo v vaše
Srečanje birmancev, botrov in staršev z birmovalcem nadškofom Stanislavom Zoretom bo to sredo, 16. septembra ob 17.45 uri v cerkvi v Štepanji vasi. Srečanje je za birmance obvezno, starši, botri in vsi ostali župljani lepo vabljeni. Gospod nadškof bo med mašo na razpolago za spoved. Lepo vabljeni.

Skupina bralcev Božje besede in skupina za čiščenje cerkve: Vabimo vas, da se na novo pridružite skupini bralcev Božje besede in skupini, ki čisti cerkev. Za bralce se javite pri gospe Mateji Šuškovič, za čiščenje cerkve pa pri gospe Miri Škufca, za obe skupini se lahko javite tudi pri br. Mateju Štravsu.

MLADI: Vseslovensko srečanje mladih, ki običajno poteka 3. soboto v septembru v Stični, bo to soboto potekalo na več lokacijah po vsej Sloveniji. Mladi se lahko še danes prijavite na spletni strani sticna.net.

Sveti zakon želijo skleniti: Anja Banjanac, Novosadska 14 in Matic Bizjak, Zgornje Pirniče 24d ter Klara Povše, Pot na Fužine 39 in Klemen Čotar, Nartinikova 1 Kranj Šmartin. Zaročence priporočam v molitev.

V tem tednu je umrl in bil pokopan Noviščak Ivan, Ob Sotočju 2. Gospod daj mu večni pokoj. In večna luč naj mu sveti. Naj počiva v miru. Amen.

Foto: Miro Meden

 

 

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja