SEZNAM SKUPIN V ŽUPNIJI

 • ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET: vsak 1. ponedeljek v mesecu ob 20.00
 • MINISTRANTI, ponedeljek ob 16.30 v Bizoviku (Klančarjeva domačija) in ponedeljek ob 17.30h v Štepanji vasi (župnijski dom kuhinja. Srečanja se bodo začela v oktobru (prvič 7.10.) Lepo vabljeni še novi!
 • SREČANJA ZA SREDNJEŠOLCE so v četrtek ob 18. uri v kuhinji župnijskega doma
 • MLADINSKA SREČANJA ZA ANIMATORJE: Ob nedeljah ob 18h. Prvo srečanje bo v nedeljo 6. oktobra
 • FRAMA – Frančiškova mladina, v ponedeljek ob 19.30. Srečanja se začnejo v oktobru – (prvič 7. oktobra)
 • FRANČIŠKOV SVETNI RED – mlajša skupina – po dogovoru
 • FRANČIŠKOV SVETNI RED: zadnjo soboto v mesecu po jutranji maši BIBLIČNA SKUPINA: sreda ob 20.00 (prvič 25. 9.). Vodi br. Marko.
 • BIBLIČNI SKUPINI – FIGULUS: torek od 9. do 11. ure in v torek od 17. do 19. ure. Prvič v torek 1. oktobra. Vodi Polona Vesel Mušič.
 • ŽUPNIJSKA KARITAS: 2. torek v mesecu ob 18.00
 • ZAKONSKE SKUPINE: 1x mesečno po dogovoru
 • SKUPINA ZA MOŠKE: 4. ponedeljek v mesecu ob 20. uri
 • VERA IN LUČ: vsako 3. nedeljo v mesecu ob 15.00
 • CENACOLO: 4. torek v mesecu, ob 18.30 molitev v cerkvi, ob 19.00 maša, nato srečanje v dvorani
 • BESEDA ŽIVLJENJA: po dogovoru
 • SEMINAR ZA NOVO EVANGELIZACIJO, – ŽIVI IN DELI KRISTUSA: vsak 1. torek v mesecu ob 20. uri.
 • KATEHUMENI – UVAJANJE ODRASLIH V KRŠČANSTVO: sreda ob 18. uri. Prvo srečanje bo 9. oktobra
 • MOLITVENE SKUPINE:
  – MOLITVENA URA BOŽJEGA USMILJENJA: ponedeljek ob 18h v cerkvi
  – BINKOŠTNA DVORANA: četrtek po jutranji maši ob 8.30 v sam. kapeli
  – PRENOVA V DUHU ob petkih ob 18. uri v kapeli Vincencijevega doma (Samo 040 230 543)
 • PEVSKI ZBORI:
  – ŽUPNIJSKI MEŠANI PEVSKI ZBOR: vsak petek ob 20h.
  – MLADINSKA GLASBENA SKUPINA – ANSAMBEL (BEND), po dogovoru.
  – OTROŠKI ZBOR po dogovoru v nedeljo po maši ob 9.15
  – VOKALNO INSTRUMENTALNA SKUPINA (VIS): sreda ob 20.00.
  – BI.BEND v Bizoviku: vsak torek ob 19.00.
 • SKAVTI: sestanki se začnejo s 14. oktobrom:
  – VOLČIČI (VV)
  – IZVIDNIKI IN VODNICE (IV)
  – NOVICIAT (NOPP)
  – POPOTNIKI IN POPOTNICE (PP)
  – skupnost voditeljev (SKVO)
  – ODRASLI SKAVTI, 1. sobota ob 19.00
  Skavti bodo začeli s srečanji v začetku oktobra.
  Vse skavtske veje vabijo nove člane. Prijavite se lahko na spletni strani.
  Dodatne informacije: 031 289 442, bostjan.cerin@gmail.com (Boštjan Čerin)

IZ ŽIVLJENJA ŽUPNIJE

VEROUK ZA OTROKE, KI SE BODO NA NOVO PRIDRUŽILI V VIŠJIH RAZREDIH: Tudi letos bomo pri verouku imeli posebno skupino za otroke, ki se bodo k verouku na novo pridružili v višjih razredih. Če poznate, kakšno družino, v kateri imajo osnovnošolske otroke od 3. do 9. razreda, pa bi se želeli pridružiti verouku, se lahko obrnete na župnika. Ti otroci bodo hodili k rednemu verouku poleg tega pa bo zanje še občasna posebna veroučna skupina.

PREDŠOLSKI VEROUK: Letos bomo imeli tudi predšolski verouk. Nekaj prijav že imamo. Vabimo vas, da otroke vpišete k predšolskemu verouku, ki se bo začel v začetku oktobra.

KATEHUMENI – UVAJANJE ODRASLIH V KRŠČANSTVO: Tudi letos bomo imeli v župniji skupino odraslih, katehumenov, ki se bodo pripravljali na zakramente: krst, obhajilo in birmo. Če poznate kakšnega odraslega, ki nima katerega od teh zakramentov in bi ga želel prejeti, se obrnite na br. Mateja Štravsa. Skupino bo vodil br. Marko Senica. Srečanja se bodo začela v sredo, 11. oktobra ob 18. uri. K skupini se lahko pridružite tudi tisti župljani, ki bi želeli poglobiti svojo vero. Lepo vabljeni.

VABIMO VAS

SV. BIRMA: Srečanje z birmovalcem bo to sredo, 25. 9., ob 18. uri. Slovesnost svete birme bo prihodnjo v nedeljo, 29. septembra, pri maši ob 9.15. Birmovalec bo prelat Franci Petrič. V molitev priporočamo birmance, starše in botre.

PRAZNIK SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA bo v petek, 4. oktobra. Pred praznikom bomo imeli v Štepanji vasi tridnevnico. Na predvečer praznika bo pri maši tranzitus – poročilo o smrti sv. Frančiška. Na sam praznik 4. oktobra, ste še posebej lepo vabljeni k slovesni večerni maši ob 19.00, po maši pa na bratsko srečanje v naš kapucinski samostan.

ROŽNOVENSKA NEDELJA, praznik Rožnovenske Matere Božje 7. 10. OKTOBER – MESEC SVETEGA ROŽNEGA VENCA: V mesecu oktobru radi molimo rožni venec, vsaj eno desetko na dan. V cerkvi molimo rožni venec pol ure pred mašo. Molimo ga tudi doma.

100 LET PRIHODA SALEZIJANCEV NA KODELJEVO: Župnija Kodeljevo vabi k sveti maši na praznik sv. Terezije Deteta Jezusa v torek 1. oktobra ob 19. uri in na praznovanje stoletnice prihoda salezijancev na Kodeljevo, v nedeljo 6. oktobra ob 9.00. Mašo bo daroval Beograjski nadškof Stanislav Hočevar. Lepo vabljeni!

ŽUPNIJSKO ROMANJE bo v soboto 19. oktobra (odhod ob 6.30 Štepanja vas, 6.40 Bizovik – gasilski dom). Romali bomo v Varaždin, Ludbreg in v Kančevce, kjer bomo pri bratih kapucinih na večerji. Prijavilo se je že 75 župljanov, tako da je avtobus že poln in prijave niso več možne. Cena romanja (prevoz in večerja je 22 eur).

MESEC OKTOBER 2019 – IZREDNI MISIJONSKI MESEC

Z namenom obuditve misijonske zavesti kristjanov po vsem svetu je papež Frančišek letošnji mesec oktober razglasil za izredni misijonski mesec. V sklopu tega dogodka se bodo v mesecu oktobru po svetu odvijale številne dejavnosti. Več informacij

Tudi pri nas bo temu posvečenih lepo število dogodkov. Spored teh dogodkov

Slovesna otvoritev misijonskega meseca s sveto mašo bo na Svetih Višarjah prihodnjo nedeljo 28. 9. ob 10.URI. Po maši sledita predavanji g. Jožeta Kopeiniga in dr. Janeza Juhanta.

SPREMEMBE V NAŠEM KAPUCINSKEM BRATSTVU

V našem bratstvu se veselimo prihoda br. Marka Senice, ki bo z nami od ponedeljka do četrtka, pomagal bo v župniji, čez vikende pa bo odhajal v Krško. Br. Marko dobrodošel!

Poslavljamo pa se od br. Štefana Kožuha, katerega poslanstvo se z oktobrom nadaljuje v Italiji, mednarodnem bratstvu v Celicah pri Cortoni. Namen tega bratstva je prebujanje molitvenega življenja v kapucinskem redu. Br. Štefanu se iskreno zahvaljujemo za vse, kar je dobrega storil za naš samostan in župnijo. Obema želimo Božjega blagoslova na novi poti.

VABILO NA TEČAJ FIGULUS – SVETOPISEMSKE SKUPINE

Božja beseda je polna Duha, moči, ljubezni. V njej odkrivamo pravo podobo Boga. Ko molimo, si želimo, da bi nas Bog pozorno poslušal, Božja želja za nas pa je, da bi ga tudi mi čedalje bolj spoznavali, ga ljubili in slavili (1 Tim 2,4; Jn 17,3). Priložnost, da vzljubimo Besedo, je tudi tečaj Figulus.

Biblične skupine tečaja Figulus (lat. lončar) v okviru Zavoda Kerigma se srečujejo tedensko, srečanje traja dve uri. V skupini je od 6 do 8 članov. Na srečanju skupina bere odlomek iz Svetega pisma in ga s pomočjo voditelja predeluje po naslednjih korakih:
1. branje odlomka (počasi, tako da lahko spremljamo dogajanje),
2. pripovedovanje (s preprostimi besedami obnovimo slišani odlomek),
3. premišljevanje oz. meditacija (pri tem so nam v pomoč vprašanja),
4. obrnemo se k Jezusu (v tišini, v srcu izpovemo kratko molitev Jezusu),
5. podelitev izkušnje z drugimi člani skupine (svoja spoznanja – kolikor kdo želi – delimo z drugimi),
6. molitev (na podlagi spoznanj in prošenj se obrnemo k Bogu),
7. molimo drug za drugega (ta molitev se poraja iz srečanja z Gospodom).

Novi SKUPINI v naši župniji

KJE: V učilnici župnijskega doma sv. Štefana v Štepanji vasi.

KDAJ: Začetek 1. oktobra 2019 in nato vsak torek: dopoldanska skupina se bo srečevala od 9h do 11h, popoldanska pa od 17h do 19h. Lahko izberete termin, ki vam bolj ustreza, po potrebi pa bomo lahko ustanovili še kakšno skupino tu ali v kateri drugi župniji.

VODI: Naša župljanka Polona Vesel Mušič, dr. znanosti s področja teologije, voditeljica srečanj v pripravi na birmo, avtorica sedmih knjig in mama petih otrok.

Lepo vabljeni!

br. Matej Štravs, župnik

Foto: Misijonsko središče

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja