Štiri tedne sem v bolnišnici. Diagnozo poznate. In še trikrat po štiri tedne bom. Zvečer sem pa pri maši.

Preko interneta

Skoraj vsak dan sem pri sveti maši v naši župniji. Poslušam jo po internetu iz bolniške postelje. Zraven odgovarjam, pojem in molim.

Meni se to zdi sedaj neprecenljiv dar. Poveže v župnijsko skupnost, pa četudi le virtualno.

Iz srca se zahvaljujem našemu bratu Mateju Nastranu, da je “zrihtal” to storitev.

Kako deluje?

Vsakič ko se v župnijski cerkvi prižgejo mikrofoni, se zvok avtomatsko prenaša na internet.

Poglejte kdaj so v župnijski cerkvi svete maše, kliknite mali trikotnik pri storitvi “Poslušajte mašo” in poslušajte. Nič kompliciranega. Lahko si tudi preberete navodila.

Mladi pomagajte stari mami

Pozivam mlade, ki ste tehnično spretni in imate imate doma ostarelo staro mamo, teto, strica, dedka, soseda, …, pomagajte jim.

Povejte jim za to možnost in uredite, da bo tehnično delovalo. Rabite telefon ali računalnik + zvočnik ali slušalke. Če se da, jih naučite, da si storitev uredijo sami.

Naredili jim boste veliko veselje. Lahko bodo “prišli k maši” v svojo župnijo. Vsak dan.

Prosite jih naj v zahvalo za vas zmolijo kakšno desetko. Verjemite, da jo potrebujete.

Poleg prenosa iz Štepanje vasi je na razpolago še prenos svetih maš od kapucinov iz Škofje Loke in z Brezij. Povezava

Foto: GoranmxPixabay

3
 1. Polde Bastič
  Polde Bastič says:

  Prenos svetih maš je res čudovita pot božje besede v naš dom ali do bolniške postelje. Namenjeno tistim, ki imajo težave in maš v cerkvi zaradi svojih težav niso zmožni obiskati cerkev. Za vse, ki brez težav obiskujemo hram božje besede nam je srečanje v cerkvi z živo božjo besedo, duhovniki in prijatelji še vedno božji dar. Zahvaljujem se gospodu Alešu Čerinu in patru-Mateju Nastran-u za “Zrihtaj si mašo!” Daj Bog za dobro delo gospodu Alešu dobro zdravje in bolnišnično okrevanje!

  Odgovori
 2. Polde Bastič
  Polde Bastič says:

  Zelo dragocena nam je aplikacija ZRIHTAJ MAŠO, saj je med verniki veliko teh, ki želijo poslušati in sodelovati s cerkvenim obredom-mašo, pa so jim pošle moči, da bi obiskali cerkev. Sedaj pa jim je omogočeno, sedaj pa lahko pride maša v njihov dom ali bolniško posteljo. Iskrena hvala za ” zrihtanje maše “na spletu patru Mateju Nastran-u in Alešu Čerinu za omogočanje radijsjega prenosa. Gospodu Alešu po ob tej priliki zaželimo okrevanje- zdravje!

  Odgovori
 3. Polde Bastič
  Polde Bastič says:

  Verniki – župljani smo hvaležni Bogu za prejeto zdravje, da se lahko udeležujemo svetih maš in da je poskrbljeno tudi za tiste, ki se zaradi slabega zdravja-bolezni, ne morejo udeleževati v cerkvi. Božja beseda jih sedaj povezuje preko prenosa-“Zrihtaj mašo!”
  Zahvaljujemo se patru Mateju Nastran-u in Alešu Čerin-u za uspešno “zrihtan” prenos. Gospodu Alešu ob zahvali želimo tudi uspešno okrevanje po hudi bolezni, da bi tudi on ob bolniški postelji prejemal dober sprejem in se kmalu vrnil ozdravljen med nas obiskovalce svetih maš v štepanjski cerkvi!

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja