GODOVI TEDNA

IZ ŽIVLJENJA NAŠE ŽUPNIJE

 • Zahvala: Bog povrni vsem, ki ste v zadnjem tednu darovali za župnijo in za svete maše. Iskrena hvala vsem družinam, ki ste posnele pesmi in berila za naša bogoslužja. Če bi katera družina še rada s petjem sodelovala pri bogoslužjih se lahko obrne na br. Mateja Štravsa. Kdor bi rad sodeloval z branjem beril pri bogoslužjih pa naj se obrne na Matejo Šuškovič ali na br. Mirota Pavška.
 • Molitvena ura v času korona virusa bo ponovno jutri ob 20. uri. Spremljate jo lahko na radiu Ognjišče in preko Facebook strani nadškofa Stanislava Zoreta.
 • Danes v naši župniji obhajamo Florjanovo nedeljo. Maša z gasilci je bila v Bizoviku ob 9.15. Vsem gasilcem, bizoviškim in štepanjskim, iskreno čestitamo ob prazniku, nanje in na njihovo človekoljubno dejavnost kličemo božji blagoslov. Bog Vam povrni za vso pomoč v župniji.
 • Romanje v Medžugorje, ki je bilo predvideno v tem tednu odpade. Plačilo, ki ste ga dali ob prijavi vam bomo vrnili.
 • V tem tednu so umrli: Alenka Tot iz Celovške 122, Andreja Dinghauser iz Skopske 4, Dragica Pincolič iz Nussdorferjeve 7, Dragica Kastelic iz Jakčeve 13, in Zdeno Mostarac iz Steletove 4. Kdaj so pogrebne svete maše si poglejte na župnijski spletni strani pod rubriko Od nas so se poslovili. Gospod daj jim večni pokoj. In večna luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru. Amen.
 • Prvi petek in sobota v mesecu: Obiska bolnikov na domovih ta mesec še ne bo. Češčenje Najsvetejšega bo v petek po večerni maši do 21. ure. Češčenje bomo prenašali preko župnijske spletne strani.
 • Šmarnice: V petek, 1. maja na praznik sv. Jožefa – delavca se začenjajo šmarnice, ki bodo potekale ves maj.
  Šmarnice za otroke in družine o Mariji bomo preko župnijske spletne strani v živo prenašali vsak dan ob 18.30 uri. Te šmarnice se bodo zaključile z litanijami, krajšo adoracijo in blagoslovom z Najsvetejšim nekaj pred 19. uro.
  Šmarnice za odrasle bomo imel med mašo ob 19. uri. Ker bodo litanije in adoracija že pred sveto mašo, po maši ne bo več litanij in adoracije. Zato ste vabljeni, da se litanijam in adoraciji pridružite že pred sveto mašo. Šmarnice za odrasle je letos napisal Bogdan Dolenc in bodo spregovorile o angleškem kardinalu Johnu Henry Newmanu, ki je bil lani razglašen za svetnika.
  Na župnijski spletni strani boste lahko sledili šmarnicam, ki jih je napisal naš br. Klemen Verdev. Lepo vabljeni, da se pridružite šmarnični pobožnosti.

Vabimo vas, da si na župnijski spletni strani preberete navodila o delovanju župnije v tem času.

 • Z mašami v cerkvi bomo začeli jutri v ponedeljek 11. maja. Med tednom bo v cerkvi v Štepanji vasi v maša ob 19. uri. Prav tako bo tudi vsak dan med tednom ob 19. uri sveta maša preko spleta.
  Prihodnjo nedeljo 17. maja bodo maše v cerkvi v Štepanji vasi ob 8. uri in 19. uri. Ob 10.30 bo ob primernem vremenu sveta maša na župnijskem travniku, ob slabem vremenu v cerkvi.
  V Bizoviku bo sveta maša ob 9.15 ob primernem vremenu pred cerkvijo, ob slabem vremenu v cerkvi.
  Maša preko spleta z otroškimi šmarnicami bo ob 9.15 uri. Kadar bo potrebno bo v Štepanji vasi in v Bizoviku tudi ozvočenje pred cerkvijo. Prihodnjo nedeljo bomo objavili dopolnjen urnik svetih maš.
 • SPOVEDOVANJE: V soboto 16. maja bomo bratje v cerkvi pred oltarjem spovedovali po naslednjem razporedu:
  v Štepanji vasi:
  o 9h – 10h br. Matej Nastran
  o 10h -11h br. Miro
  o 15h – 16h br. Klemen
  o 15h – 17h br. Matej Štravs
  v Bizoviku:
  o 15h – 17h br. Matej Štravs

  Na razpolago za sveto spoved smo vam tudi po vsaki sveti maši, ko nas lahko vedno osebno prosite.
  Lahko se na vsakega brata obrnete po telefonu ali e-pošti in se z njim dogovorite za termin svete spovedi ali duhovnega pogovora. Naši kontakti:
  o br. Matej Nastran: 031 364 316, matej.nastran@gmail.com
  o br. Miro Pavšek: 068 197 694, miro.pavsek@gmail.com
  o br. Matej Štravs: 031 434 520, matej.stravs@gmail.com
  o br. Klemen Verdev 031 264 858, klemen.verdev@rkc.si

 • V torek je praznik sv. Leopolda Mandiča, ki je zavetnik našega samostana: Na koncu maš bomo vsem skupaj podelili blagoslov z relikvijami sv. Leopolda.
 • Svetovni dan družine je v petek. Molimo za družine.
 • V tem tednu sta bili pokopani Marija Jerman in Jožica Praprotnik. Gospod, daj jima večni mir in pokoj. In večna luč naj jima sveti. Naj počivata v miru. Amen.
 • Vljudno vas prosimo, da se po maši ne zadržujete v skupinah na javnih površinah. V Štepanji vasi je javna površina cesta, ki vodi do cerkve vse do slavoloka. Prostor med slavolokom in cerkvijo ter in travnik ob pokopališču so v lasti župnije. V Bizoviku je zemljišče znotraj obzidja okoli cerkve in okolica Klančarjeve domačije v lasti župnije. Pred in po maši se ne zadržujte na javnih površinah.

CERKEV NA SLOVENSKEM

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE PRESTAVLJEN: V sporočilih za april smo vabili in pisali, da bomo imeli, tako kot vsako leto, pred nedeljo Dobrega pastirja teden molitve za duhovne poklice. V ta namen je bila pripravljena knjižica z gradivom: »Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi«, ki jo je uredil g. Ervin Mozetič in je bila poslana po škofijah. Zaradi nastalih razmer, ko ne moremo skupaj obhajati svete maše in skupaj moliti, bo molitveni teden za duhovne poklice prestavljen na tisti čas, ko bo to mogoče. Ne moremo določiti časa, čeprav bi si želeli, da bi imeli ta teden molitve pred praznikom sv. Petra in Pavla ali pa pred molitvenim dnevom za duhovne poklice v začetku septembra, ko se zberemo po škofijah v naših Marijinih svetiščih. Datum za teden molitve bomo pravočasno sporočili. Molitev za duhovne poklice ni omejena le na teden molitve ali na dan molitve za duhovne poklice. Vedno smo k temu povabljeni in zato je prav, da s to prošnjo in zavzeto molitvijo pridemo pred Gospoda tudi sedaj na nedeljo Dobrega pastirja. Sedanje raz mere zaradi koronavirusa nas močno spodbujajo, da molimo za nove duhovne poklice.

OBVESTILA ZAVODA KATOLIŠKA MLADINA: V želji, da mlade podpremo v razmerah, v katerih smo se znašli zaradi epidemije COVIDA-19, smo pri Katoliški mladini postavili novo spletno stran Skozivihar.si.
Takole stran predstavi Jure Čehovin, sodelavec Katoliške mladine: “S stranjo želimo spodbuditi mlade, da situacijo vzamejo kot priložnost za rast in poglobitev svojega življenja. Na stran smo postavili vsakodnevne spodbude, nasvete, kako si urediti dan, in koristne povezave za kvalitetno preživljanje prostega časa. Vabimo tudi h »kofetkanju«, pri katerem mlade spodbujamo, da pokličejo prijatelja, s katerim spregovorita o različnih temah. Sklop tem smo poimenovali »Blagoslovi«, da bi se sedaj, ko so nam nekatere stvari odvzete, zavedali, s čim vse nas Bog blagoslavlja. Stran se bo v prihodnje nadgrajevala z različnimi vsebinami.”

VABILO PAPEŽA FRANČIŠKA, MOLITVI ROŽNEGA VENCA V MAJU

Sveti oče Frančišek je 25. aprila 2020 naslovil na katoličane posebno pismo s povabilom, da bi v mesecu maju, ki je na poseben način Marijin mesec, molili rožni venec s prošnjo, da bi nam Božja Mati Marija pomagala v preizkušnji pandemije.

Papež v pismu vabi vernike, naj po domovih ta mesec molijo rožni venec, skupaj v družini ali sami z dodanima dvema molitvama, ki ju je dal na razpolago vsem. Papež Frančišek je podkrepil vabilo z besedami: »Naša Mati nam bo pomagala, da se bomo z več vere in upanja soočili s tem časom preizkušnje, ki ga prestajamo«.

Sveti oče opisuje rožni venec kot preprosto in močno orodje, ki nam lahko pomaga v tem času preizkušnje zaradi epidemije. K pismu papež prilaga dve molitvi, ki ju verniki zmolijo ob sklepu rožnega venca. Na tak način želi sveti oče povabiti katoličane, da bi kot povezano občestvo molili za vse, ki trpijo, so preizkušani ali delujejo kot zdravstveno osebje in lajšajo trpljenje bolnikom.

Foto: Marina PershinaPixabay

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja