Zahvala gasilcem: Danes v naši župniji obhajamo Florjanovo nedeljo. Maša z gasilci je bila v Bizoviku ob 9.15. Vsem gasilcem, bizoviškim in štepanjskim, iskreno čestitamo ob prazniku, nanje in na njihovo človekoljubno dejavnost kličemo božji blagoslov. Bog Vam povrni za vso pomoč v župniji.

Vabimo vas, da si na župnijski spletni strani preberete navodila, ki smo o delovanju župnije v tem času.

Z mašami v cerkvi bomo začeli jutri v ponedeljek 11. maja. Med tednom bo v cerkvi v Štepanji vasi v maša ob 19. uri. Prav tako bo tudi vsak dan med tednom ob 19. uri sveta maša preko spleta. Prihodnjo nedeljo 17. maja bodo maše v cerkvi v Štepanji vasi ob 8. uri in 19. uri. Ob 10.30 bo ob primernem vremenu sveta maša na župnijskem travniku, ob slabem vremenu v cerkvi. V Bizoviku bo sveta maša ob 9.15 ob primernem vremenu pred cerkvijo, ob slabem vremenu v cerkvi. Maša preko spleta z otroškimi šmarnicami bo ob 9.15 uri. Kadar bo potrebno bo v Štepanji vasi in v Bizoviku tudi ozvočenje pred cerkvijo. Prihodnjo nedeljo bomo objavili dopolnjen urnik svetih maš.

ŠMARNICE: Vse družine vabimo, da sledite otroškim šmarnicam, ki v živo potekajo preko župnijske spletne strani vsak dan od ponedeljka do sobote ob 18.30 uri.

SPOVEDOVANJE: To soboto 16. maja bomo bratje v cerkvi pred oltarjem v cerkvi spovedovali po naslednjem razporedu:
v Štepanji vasi:
o 9h – 10h br. Matej Nastran
o 10h -11h br. Miro
o 15h – 16h br. Klemen
o 16h – 17h br. Matej Štravs
v Bizoviku
o 9h – 11h br. Matej Štravs
– Na razpolago za sveto spoved smo vam tudi po vsaki sveti maši, ko nas lahko vedno osebno prosite.
– Lahko se na vsakega brata obrnete po telefonu ali e-pošti in se z njim dogovorite za termin svete spovedi ali duhovnega pogovora. Naši kontakti:
o br. Matej Nastran: 031 364 316, matej.nastran@gmail.com
o br. Miro Pavšek: 068 197 694, miro.pavsek@gmail.com
o br. Matej Štravs: 031 434 520, matej.stravs@gmail.com
o br. Klemen Verdev 031 264 858, klemen.verdev@rkc.si

V tem tednu sta bili pokopani Marija Jerman in Jožica Praprotnik. Gospod, daj jima večni mir in pokoj. In večna luč naj jima sveti. Naj počivata v miru. Amen.

Vljudno vas prosimo, da se po maši ne zadržujete v skupinah na javnih površinah. V Štepanji vasi je javna površina cesta, ki vodi do cerkve vse do slavoloka. Prostor med slavolokom in cerkvijo ter in travnik ob pokopališču so v lasti župnije. V Bizoviku je zemljišče znotraj obzidja okoli cerkve in okolica Klančarjeve domačije v lasti župnije. Pred in po maši se ne zadržujte na javnih površinah.

Trgovine naj ob nedeljah ostanejo zaprte

Izjava Komisije Pravičnost in mir

V letih 2001, 2002 in 2003 je Komisija Pravičnost in mir v več izjavah pozivala vlado Republike Slovenije, da zavaruje nedeljski počitek in prepove ali vsaj omeji na najmanjšo možno mero obratovanje trgovin ob nedeljah.

Leta 2003 je odločno podprla referendum in pozvala, naj se glasuje proti odprtju trgovin ob nedeljah. »Komisija Pravičnost in mir že dlje časa opozarja na ustavno sporno, družbeno in moralno škodljivo ter nepotrebno splošno obratovanje trgovin ob nedeljah. Sedaj imamo državljani možnost, da na referendumu, ki bo v nedeljo, 21. septembra, odločilno vplivamo na spremembo zakonodaje in bistveno omejimo obratovalni čas trgovin ob nedeljah. Zato Komisija Pravičnost in mir poziva vse državljanke in državljane, predvsem pa vse vernike Katoliške cerkve, naj se v nedeljo 21. septembra udeležijo referenduma in na njem glasujejo za predlagano spremembo zakona o trgovini. – Gre za kvaliteto našega življenja in odnosov v družinah!« Jasno izražena volja državljanov, da ostanejo ob nedeljah trgovine zaprte, politika kljub temu ni spoštovala.

Komisija Pravičnost in mir pri SŠK svojih stališč do odprtja trgovin ob nedeljah ni spremenila in zato se tudi sedaj pridružuje vsem pobudam, da po končanih omejitvah, ki jih je narekoval boj proti širjenju okužbe z novim koronavirusom, trgovine ob nedeljah ostanejo zaprte.
V Ljubljani, 30. aprila 2020.

Msgr. dr. Anton Stres
Predsednik komisije Pravičnost in mir pri SŠK

Foto: Pixbay (banane), Aleš Čerin (Križani)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja