Slovenski škofje so dali splošna navodila ob sproščanju ukrepov v zvezi z bogoslužji, zakramenti in drugimi dejavnostmi. Bratje smo pripravili podrobna navodila za delovanje župnije.

Bratje, ki delujemo v naši župniji, smo s posvetovanjem župnijskega pastoralnega, na podlagi navodil slovenskih škofov s 30. 4. o ponovnem odpiranju cerkva sprejeli naslednja konkretna navodila za našo župnijo.

Po tehtnem premisleku in posvetovanjih, smo se odločili, da bomo v župniji ta teden imeli še vse svete maše le preko spleta po enakem razporedu kot do sedaj.

Z mašami v cerkvi bomo začeli v PONEDELJEK 11. MAJA, v kolikor se sedanja zdravstvena situacija ne bo poslabšala.

V NEDELJO, 10. MAJA bosta sveti maši na prostem ob 9.15 pri cerkvi v Bizoviku in ob 10.30 na župnijskem travniku pred cerkvijo v Štepanji vasi.

Vsa spodnja navodila veljajo do vključno 24. maja. Takrat jih bomo ovrednotili in glede na dane razmere prilagodili. Pomembno je, da so vsa naša ravnanja taka, da se v cerkvi ne more širiti okužba.

Prosimo za razumevanje, ker bodo v prvi fazi odpiranja župnijskih dejavnosti stvari potekale v zelo omejenem obsegu.

Navodila najdete tule

Pozorno jih preberite in se ravnate po njih. Mlajši zagotovite svojih starejšim sorodnikom, da jih bodo prav razumeli.

Navodila so pripravljena, a še ne preizkušena v praksi. Sproti jih bomo dopolnjevali, ko bomo videli kako delujejo. Večkrat se vrnite na stran , da boste vedeli prav ravnati.

Foto: PIRO4DPixabay

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja