V vsej slovenski cerkvi in tudi v naši župniji pri mašah, ki se bodo začele v ponedeljek 4. maja ne bo šmarnic za otroke. Zato vas starši in otroci letos ne vabimo na šmarnice v cerkev. Vabimo, da pa vas, da šmarnice za otroke na župnijski spletni spletni strani.

Kako bodo potekale šmarnice v naši župniji?

V vsej slovenski cerkvi in tudi v naši župniji pri mašah, ki se bodo začele v ponedeljek 4. maja ne bo šmarnic za otroke. Zato vas starši in otroci letos ne vabimo na šmarnice v cerkev. Vabimo, da pa vas, da šmarnice za otroke na župnijski spletni spletni strani.

  • Šmarnice za otroke in družine o Mariji, z naslovom Največji dar, je napisala Marjeta Cerar. Preko župnijske spletne strani jih bomo v živo prenašali vsak dan od ponedeljka do sobote ob 18.30. Te šmarnice se bodo zaključile z litanijami, krajšo adoracijo in blagoslovom z Najsvetejšim nekaj pred 19. uro. Ob nedeljah bodo otroške šmarnice povezane mašo, ki jo bomo preko župnijske spletne strani prenašali ob 9.15 (pri pridigi zgodba, po maši litanije).
  • Šmarnice za odrasle bomo imel med mašo ob 19. uri. Litanije in adoracija bodo že pred sveto mašo. Šmarnice za odrasle je letos napisal Bogdan Dolenc in bodo spregovorile o angleškem kardinalu Johnu Henry Newmanu, ki je bil lani razglašen za svetnika.
  • Šmarnice je napisal tudi naš brat Klemen Verdev. Takole pravi br. Klemen: “Zamislil sem si šmarnice, ki bi vsebinsko izhajale iz evangelija vsakega določenega dneva. Zato sem najprej iz evangelija izvlekel stavek, ki se mi je zdel najbolj pomemben. Običajno sledi kratka razlaga evangeljskega odlomka. V življenju svetnika, ki je na koledarju posameznega dneva, sem skušal najti tisto, kar je zanimivo in spodbudno. Da bi vse skupaj bilo bolj pestro, sem dodal še kakšno zgodbico ali poročilo o kakšnem drugem svetniku.” Lepo vabljeni, da jih berete.

Šmarnice br. Klemna Verdeva najdete na naslednji povezavi.

Posnetki šmarnic iz drugih župnij

LJUBLJANA BEŽIGRAD

Posnetek litanij po porciunkulskem napevu (br. Miran Špelič)

ŽUPNIJA CERKLJE

NOVO MESTO

PORTAL PRIDI IN POGLEJ

Na Pastoralnem portalu Pridi in poglej pripravljamo spletne šmarnice Najlepša Marijina imena, ki jih bomo objavljali na portalu (gl. meni Gradiva – Šmarnično branje), na Facebook strani Portal Pridi in poglej in Facebook strani Škofijskega urada za laike.

Pripravljene bodo v priročni obliki, in jih bo zlahka mogoče deliti tudi preko Facebooka in Instagrama, jih pošiljati na spletne naslove veroučencev oz. njihovih staršev, seveda pa jih lahko uporabite tudi za šmarnično branje v vaši župniji (v ta namen bodo na spletni strani objavljene tudi v wordu).

Šmarnični plakat

Vsak dan v maju naj otroci pobarvajo del slike in potegnejo črto od številke 1-31 in na plakatu se bo izrisala kapelica naše Matere Marije.

Šmarnični plakat (klikni in natisni)

Foto: Marina PershinaPixabay

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja