Urnik svetih maš je na tej povezavi. Urnik uradnih ur v župnijski pisarni najdete na tej povezavi

IZ ŽUPNIJE

• ZAHVALA: Prejšnji konec tedna smo  na župnijskem travniku v spomin na 60 let župnije posadili drevo in postavili dva droga, na katerem visita Slovenska in papeška zastava. V nedeljo 13. 11. po maši pa smo drevo in zastave blagoslovili. Iskreno sem zahvaljujem vsem, ki ste pri tem pomagali. Bog povrni!
• MAŠE ZA RAJNE: V novembru lahko darujete neoznanjene maše »za rajne«. Kuverto z napisanim mašnim namenom in mašnim darom 23 € boste lahko oddali v nabiralnik: »maše za rajne«. Te svete maše bomo oddali v redovno skupnost misijonarjev lazaristov v Kijev v Ukrajino, ki jo vodi Mihal Talapkanich. Ker jim tam zelo primanjkuje mašnih namenov, se že vnaprej zelo lepo zahvaljujejo za maše, ki jih boste darovali in jih bodo opravili v njihovi skupnosti. Ta skupnost lazaristov v Kijevu sodeluje s slovenskimi Marijinimi sestrami, ki delujejo v Kijevu.

• OZNANJENE MAŠE: V župnijski pisarni  lahko darujete za svete maše za celotno prihodnje leto.

• DEL DOHODNINE LAHKO NAMENITE TUDI ZA NAŠO ŽUPNIJO: Državna uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije ponovno daje možnost, da 1 % dohodnine ljudje namenijo posameznim župnijam Katoliške cerkve.

DONACIJA JE BREZPLAČNA: Podaritev 1 % dohodnine je za vas brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu. Zbrane donacije bodo namenjene za vzdrževanje župnije in obnovo cerkve v Štepanji vasi. Iskrena hvala in Bog povrni.

Več informacij v zvezi z darovanjem 1 % dohodnine.

• VABIMO VAS, DA V NOVEMBRU VEČ MOLITE ZA RAJNE: Tukaj je na razpolago kratka molitev: Gospod, ti nisi Bog mrtvih, ampak živih ljudi. V tebi živijo vsi, ki si jih poklical k sebi. Spominjamo se vseh rajnih, ki smo jih ljubili, s katerimi smo živeli. Z njimi nas povezuje tvoja dobrota, s katero ljubiš nje in nas. Pred teboj se spominjamo vseh umrlih, Vseh pozabljenih in zabrisanih imen. Umrlih, ki jih nihče ne objokuje, pogrešanih, katerih usoda nam je neznana, obupanih, ki so si vzeli življenje, vseh tistih, ki so jih ljudje umorili. Vemo, da so v tvoji roki in te prosimo: Sprejmi vse med svoje srečne otroke. (J. Zink)

• ROŽNI VENEC ZA RAJNE: V mesecu novembru bomo našim rajnim posvečali molitev rožnega venca pred delavniškimi mašami zjutraj in zvečer, v Štepanji vasi in v Bizoviku.

VABIMO VAS

• MIKLAVŽEVANJE ZA OTROKE BO V SOBOTO, 3. decembra. ob 15. uri v župnijski cerkvi v Štepanji vasi, ob 17. uri pa v cerkvi v Bizoviku. Na obeh krajih bodo mladi pripravili Miklavževo igrico nato pa nas bo obiskal Miklavž. Starši prijavite otroke na milaveževanje do ponedeljka 28. novembra v času uradnih ur v župnijski pisarni. Prijavnice za miklavževanje dobite v obeh cerkvah na mizici za tisk in v župnijski pisarni. Obvestite in povabite še druge družine, do katerih še ni prišla ta informacija. Lepo vabljeni.

• POMOČ ZA ZDRAVNIŠKO EKIPO IZ UGANDE: To nedeljo 20. 11. po dopoldanski mašah v Štepanji vasi bo z nami medicinska skupina, ki se poleti prihodnje leto odpravlja v Ugando. Na koncu maše bodo imeli kratko vabilo. Kdor bo želel jim bo lahko po maši pred cerkvijo da svoj dar. Že vnaprej Bog povrni.

Predstavitev skupine. Smo ekipa, ki se naslednje leto odpravlja na humanitarno – medicinsko odpravo v Ugando. Tri mesece, od junija do avgusta 2023, bomo preživeli na otoku Bwama, ki se nahaja na jezeru Bunyonyi na jugozahodu države. Tam stoji manjša klinika, ki je bila ustanovljena v sodelovanju s Sekcijo za tropsko medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Pri svojem delu se bomo srečevali z najrazličnejšimi zdravstvenimi težavami, ki pestijo domačine.

Vodja naše odprave je Srđan Mančić, specialist urgentne in družinske medicine. Skupaj z reševalko (mag. zdr. neg.) Andrejo Prek delata na NMP Vrhnika. Člani ekipe so še Federico Morassutti, zdravnik sekundarij, Jelka Ban, absolventka, Helena Mijoč, zobozdravnica pripravnica, in Pija Smrekar, študentka 6. letnika Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Revščina je v Ugandi velik problem. Ljudje si velikokrat ne morejo privoščiti hrane in osnovnih dobrin, ob tem pa je tudi zdravstvo plačljivo. Prav tako je treba plačati prevoz bolnikov do bolnišnice. Klinika na Bwami, kjer bomo delali mi, zagotavlja brezplačno zdravstveno oskrbo za vse, ki se tja zatečejo po pomoč. V ta namen zbiramo sredstva za našo odpravo, saj je organizacija in izvedba odprave povezana z visokimi stroški. Poleg nakupa vse opreme, ki jo bomo potrebovali, bomo na kliniki dopolnili tudi lekarno, da bomo našim pacientom zagotovili ustrezno zdravljenje. Imeli bomo tudi zobozdravstveno ambulanto. Bolnike s težjimi boleznimi bomo morali spremljati na celino do večje bolnišnice v mestu Kabale, pri čemer bomo za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti, pokrili tudi vse stroške prevoza.

Vsi vaši prostovoljni prispevki bodo namenjeni za pomoč ljudem v Ugandi in organizaciji odprave ter našemu delu na Bwami. Hvaležni smo za vašo pomoč. Zagotavljamo, da bomo vaše prispevke uporabili v dober namen in da bodo pomagali tistim, ki so pomoči zares potrebni. Spremljajte našo facebook stran Uganda 2023 za več informacij. Brali boste lahko tudi o vseh novostih glede odprave in nas na koncu spremljali na naši poti in delu v Ugandi. Z lepimi pozdravi, Srđan, Andreja, Jelka, Helena, Pija, Federico

• SKAVTI NAŠEGA STEGA BODO ZBIRALI PAPIR: Še to nedeljo 20. 11. lahko v kontejner pred samostanom prinesete star papir.  Naslednja akcija bo še 11. in 12. junija prihodnje leto. Zbrana sredstva se bodo porabila za izgradnjo skladišča za opremo za naše skavte. Zaradi izgradnje skavtske hiše smo morali podreti prejšnje skladišče, ki se stalo na mestu, kjer sedaj stoji nova skavtska hiša. Vabljeni, da čez celo leto zbirate papir in ga na zgoraj omenjena datuma pripeljete v kontejner pred župnijsko cerkev. Hvala lepa za sodelovanje pri tej akciji.

• PRAZNIK SVETE CECILIJE bomo v naši župniji proslavili ta torek, 22. novembra, pri večerni maši v župnijski cerkvi. K maši na čast sv. Ceciliji lepo vabljeni vsi pevci. Po maši ste vsi pevci lepo vabljeni na pogostitev v župnijski dom. Bog povrni vsem pevcem, zborovodjem in organistom za vaše služenje v župniji.

• BIBLIČNA SKUPINA:  Srečanja biblične skupine,  potekajo vsako sredo ob 20. uri v prvi učilnici v 1. nadstropju župnijskega doma. Skupino bo vodil br. Jurij Slamnik. Vabljeni.

• TEDEN KARITAS OD  21. DO 27. 11. Teden karitas bomo začeli prihodnjo nedeljo, ki je nedelja Kristusa Kralja. Pri dopoldanskih mašah bodo sodelovali sodelavci naše župnijske Karitas. Teden Karitas zaključujemo z nedeljo Karitas na 1. adventno nedeljo (27. 11.), ko je po vseh župnijah nabirka namenjena za potrebe, na katere odgovarja Karitas. Ves advent boste lahko v obeh cerkvah oddali v Karitasovo košaro živila, ki jih bodo delili v naši župnijski Karitas. Bog povrni. Iskrena hvala vsem sodelavcem naše župnijske karitas za vse vaše plemenito delo, ki ga opravljate. Bog vam povrni.

GESLO TEDNA KARITAS JE: SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO«, ki je še posebej primerno za današnji čas. Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Nihče ni tako reven, da ne bi mogel tudi on sam prispevati svoj delež za skupno dobro. Naj letošnji teden Karitas in Klic dobrote tako odmeva v srcih nas vseh, da bomo na vsakem koraku sposobni stopiti skupaj in da bo v nas delovala nova moč in volja delati resnično dobro. Poklicani smo, da bi bolj in bolj postajali znamenje Božje ljubezni v svetu.«

Romanje prostovoljcev Karitas na Slomškovo Ponikvo bo v sredo 23. 11. 2022. Ob 12:00 bo sveta maša na Ponikvi, ki jo bo vodil predsednik Slovenske karitas msgr. Alojzij Cvikl. Po sveti maši bo za udeležence na voljo kava in čaj. Ob 14.00 uri bodo sodelavci Škofijske karitas Celje v Celju ob dvorani Golovec pripravili kosilo. Nato ste povabljeni na javno generalko ob 16:00 v dvorana Golovec v Celju. Mašo bo neposredno prenašala TV Golica.

KLIC DOBROTE: V sredo, 23. 11. 2022 ob 20.00 bo v dvorani Golovec v Celju, potekal že 32. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite v Celju. Vstopnice so voljo na 01 300 59 60 ali info@karitas.si. Neposredni prenos pa bo na TV SLO – I. program, Radio Slovenija in Radio Ognjišče.

Več o tednu karitas je na tej povezavi.

• SLOVESNI PRAZNIK SVETE MARIJE S ČUDODELNO SVETINJO bo v nedeljo, 27. novembra. To je glavni praznik naših Marijinih sester. Marijinim sestram za praznik iskreno čestitamo.

Ob tej priliki bodo imele Marijine sestre tridnevnico, ki bo potekala od četrtka 24. do soboto 26. novembra po večerni maši v župnijski cerkvi. Na sam praznik v nedeljo 27. novembra pa bodo Marijine sestre sodelovale pri svetih mašah. Lepo vabljeni.

SEZNAM SKUPIN V NAŠI ŽUPNIJI

Na tem mestu objavljamo seznam skupin, ki delujejo v župniji. Vabimo vas, da se pridružite kakšni skupini.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET: mesečno ob ponedeljkih zvečer.
MINISTRANTI: torek ob 17.30. Vabljeni fantje od 2. razreda dalje, v kuhinji župnijskega doma.
SREDNJEŠOLCI: v četrtek ob 18. uri v kuhinji župnijskega doma.
SREČANJA ZA ANIMATORJE: po dogovoru ob nedeljah ob 18.00.
FRAMA – Frančiškova mladina, v ponedeljek ob 19.45. Vabljeni študenti.
FRANČIŠKOV SVETNI RED: zadnjo soboto v mesecu ob 17.30 BIBLIČNA SKUPINA: sreda 20.00. Vodi br. Jurij. Začetek v sredo 19. 10.
BILIČNA SKUPINA – FIGULUS: preko spleta. Vodi Polona Vesel Mušič.
ŽUPNIJSKA KARITAS: Sestanek sodelavcev 2. torek v mesecu ob 18.00. Župnijska Karitas je odprta ob torkih od 16.30 do 18h (program za brezdomce) in ob sredah od 16.30 do 18h (program za socialno ogrožene). Ob teh terminih lahko na Karitas prinesete oblačila.
ZAKONSKE SKUPINE: 1x mesečno po dogovoru.
SKUPINA ZA MOŠKE: 4. ponedeljek v mesecu ob 20.00 v dvorani župnijskega doma
VERA IN LUČ: vsako 3. nedeljo v mesecu ob 15.00 v dvorani župnijskega doma
SKUPINA ŽIVI IN DELI KRISTUSA: ob četrtkih po dogovoru.
KATEHUMENI – sreda ob 18. uri, br. Matej Štravs

MOLITVENE SKUPINE:

BIBLIČNO MOLITVENA SKUPINA: BOG JE LJUBEZEN, torek ob 20. uri v dvorani župnijskega doma. Skupino spremljata br. Luka in br. Jurij
MEDJUGROSKA MOLITVENA SKUPINA: ob petkih ob 17.00 v samostanski kapeli.

PRENOVA V DUHU: po dogovoru (Samo 040 230 543)

MOLITEV ZA MIR: Ob ponedeljkih od 18.00 do 19.00 v župnijski cerkvi

PEVSKI ZBORI:

ŽUPNIJSKI MEŠANI PEVSKI ZBOR: ima vaje po dogovoru in poje ob nedeljah ob 10.30
OTROŠKI PEVSKI ZBOR vsako drugo nedeljo v mesecu ob 8.30 v pevski sobi, nato poje pri maši ob 9.15
MLADINSKA GLASBENA SKUPINA – (BEND), vsako tretjo nedeljo ob v mesecu ob 8.15 v kuhinji župnijskega doma, nato poje pri maši ob 9.15
VOKALNO INSTRUMENTALNA SKUPINA (VIS): sreda ob 20.00.
BI.BEND v Bizoviku: po dogovoru

SKAVTI:

VOLČIČI (VV) v četrtek ob 18.15;
ČETA IZVIDNIKI IN VODNICE(IV): četa 2. ob torkih ob 18.30, četa 1. ob četrtkih ob 18.30
POPOTNIKI IN POPOTNICE (PP) ob petkih zvečer in
SKUPNOST VODITELJEVE (SKVO) na 14 dni ob sredah ob 20.00
ODRASLI SKAVTI, 1. sobota ob 19.00. Skavti so začeli s srečanji z 2. oktobrom.
Vse skavtske veje vabijo nove člane. Več naj tej spletni strani. Prijavite se lahko na tej spletni strani. Dodatne informacije: stegovodkinja Mateja Pestotnik mateicyka.pestotnik@gmail.com

br. Matej Štravs

Foto: Lojze Mušič (naslovna slika in slika zastav), Janez Kotar (cerkev iz zraka), Aleš Čerin (rožni venec, Marijina čudodelna svetinja),   ostale fotografije splet

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja