V sredo 18. decembra ob 18.30 je bil v naši župnijski cerkvi v Štepanji vasi slavilni večer pred Najsvetejšim z glasbeno skupino Abend. Nekaj predstavnikov skupine je na ta dan k nam prišlo že ob 10. uri dopoldan in so do poznega popoldneva pripravili sceno, ozvočenje, luči, projekcije in še vse druge stvari za večerno slavljenje.

Pri večerni maši se je zbrala polna cerkev naših župljanov in drugih vernikov. Po maši je sledil slavilni večer pred Najsvetejšim, ki je trajal nekaj več kot eno uro in pol. Člani skupine so zapeli 14 slavilnih pesmi. Med slavljenjem so bile še tri kratke meditacije in vabilo k osebni molitvi.

Meni osebno je bil večer zares čudovit. Člani skupine Abend so z res lepim petjem in pričevanjem za nas vse ustvarili ozračje, ki nas je kar samo vabilo k iskreni molitvi in zahvaljevanju dobremu Bogu.

Hvala skupini Abend za čudovito poslanstvo, ki ga opravljate. Na njihovi FB strani lahko spremljate, v katerih krajih in kdaj bodo imeli naslednja slavljenja. Če tokrat niste imeli možnosti vam toplo priporočamo, da se udeležite, kakšnega njihovega slavilnega večera, ki ga bodo še pripravili.

Foto: Lojze Mušič

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja