SVETOPISEMSKE SKUPINICE

Božja beseda je polna Duha, moči, ljubezni: »Tistim pa, ki so jo sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci, vsem, ki verujejo v njeno ime … Iz njegove polnosti smo vsi prejeli milost za milostjo …« (Jn 1)

Tudi mi ob druženju z Božjo besedo prejemamo milost za milostjo – prejemamo moč, da lahko postajamo čedalje bolj Božji otroci. Priložnost, da vzljubimo Besedo je tudi tečaj Figulus.

Sveto pismo – Božja beseda

FIGULUS

Biblične skupinice tečaja Figulus (lat. lončar) v okviru Zavoda Kerigma se srečujejo vsak teden osebno ali prek aplikacije Zoom, vsako srečanje traja dve uri.

V skupini je od 6 do 8 članov (prek Zooma lahko tudi več).

Na srečanju skupina bere odlomek iz Svetega pisma in ob njem razmišlja, voditelj pri tem pomaga.

Srečanje sestavljajo naslednji koraki:

  • MOLITEV K SVETEMU DUHU,
  • BRANJE ODLOMKA IN OBNOVA,
  • PREMIŠLJEVANJE OB BESEDILU,
  • TIHA MOLITEV,
  • PODELITEV,
  • MOLITEV NA PODLAGI SPOZNANJ,
  • MOLITEV DRUG ZA DRUGEGA.

TERMINI SKUPINIC V ŠTEPANJI VASI IN PREK ZOOM-a

DAN: VSAK TOREK od septembra (začetek 8. 9. 2020) do konca junija (zaključek 29. 6. 2021)

URA/TERMIN/NAČIN/KRAJ:

  • dopoldan od 9.00 do 11.00/osebno in hkrati prek Zoom-a/učilnica št. 1  župnijskega doma sv. Štefana v Štepanji vasi
  • popoldan od 17.00 do 19.00/osebno/učilnica št. 1 župnijskega doma sv. Štefana v Štepanji vasi
  • zvečer od 19.30 do 21.30/prek Zoom-a/prek spleta

Navadno udeleženci izberejo termin in način sodelovanja za vse leto, lahko pa prihajate oz. sodelujete enkrat v eni, drugič v drugi skupinici, če Vam tako ustreza zaradi službenih in drugih obveznosti. Pridružite se nam lahko kadar koli, so pa zaželene prijave na spodnji naslov. Po potrebi in dogovoru lahko termine še spremenimo, če bo zanimanje za skupinice večje, pa bomo z veseljem dodali še kakšen termin.

VODI: Polona Vesel Mušič, dr. znanosti s področja teologije, voditeljica srečanj v pripravi na birmo, avtorica sedmih knjig in mama petih otrok

PRIJAVE IN INFORMACIJE: polona.vmusic@gmail.com, 031 512 818

NEKAJ PRIČEVANJ, VTISOV, ODMEVOV

• »Glede refleksije in pogleda nazaj na naše druženje, lahko rečem, da mi je bila ta mala skupinica, kot ji vi rečete, res pri srcu. Naši odnosi so bili neverjetno prisrčni, odprti, lahko bi rekla “čisti”. Zase lahko rečem, da nisem imela nikakršnih izkušenj s spoznavanjem Božje besede na tak način, pa tudi nikakršnih pričakovanj, kaj in kako se bodo srečanja dogajala. Mene je vaš način posredovanja odlomkov Božje besede navdušil in velikokrat sem se znašla globoko v zgodbi Božje besede …« (Marica)

• »Ave, Polona luštno je bilo. Še več takih trenutkov. Hvala in lp.« (Barbara)

• »Draga Polona! Rada bi se ti zahvalila za poslana gradiva zadnjih srečanj. Res, zelo pozorno od tebe.« (Mirjam)

• »Polona, hvala lepa za krasno voščilo. Za vse poslano, za vsa razmišljanja, podelitve. Naj nas vse skupaj poveže in “okuži” virus Ljubezni!« (Mateja)

• »Draga Polona, iskrena hvala za tvojo predanost in obilno deljenje tvojih darov vsem, ki smo lahko v tvoji bližini. Tvoja milina in način podajanja Božje besede mi predstavljata oazo miru, v katero ob torkih prav rada pridem. Iskrena hvala za izredno dobro pripravljeno gradivo. Menim, da je v besedila, ki nam jih pošiljaš, vloženega veliko dela, znanja in modrosti. Hvala tudi za čudovite fotografije …« (Olga)

• »Polona, Bogu hvala zate, da širiš Božjo besedo na ta tako lep način. Tako nam manjka tega, da ›pijemo Živo vodo pri izviru‹.« (Aleš)

• »Draga Polona. Ko sem se vračala s teh srečanj, sem imela občutek, da sem doživela in izvedela nekaj novega. Svetopisemska besedila, ki smo jih obravnavali, sem na nek način “posvojila” tako, da so me še kar lep čas spremljala pri delu in tudi pri molitvi, pa tudi pri pogovorih. Vse dobro in obilo blagoslova želim tebi in vsem s katerimi se srečuješ.« (Marija)

Naj Božja beseda ostaja za vse nas izvir Žive vode, iz katerega zajemamo in nam daje moči in svežine za poti življenja: »Glej, stal bom pred teboj tam na skali na Horebu. Udari po skali in iz nje bo pritekla voda, da bo ljudstvo moglo piti.« (2Mz 17,6)

Lepo povabljeni in dobrodošli. Naj Vas Gospod vodi, varuje in blagoslavlja! Polona Vesel Mušič

Foto: Lojze Mušič (Sveto pismo), Pavel Mušič (cvet)

0

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja